Pár hete volt szerencsénk a TV Paprika szakácsának meghívására Dunakeszin vacsorázni, ez tulajdonképpen az egyik estiskolás receptverseny különdíja volt (nagyon jól jött, mivel költözés és egyebek miatt már egy ideje nincs konyhám). Természetesen nagyon örültem a lehetőségnek, elvégre nem gyakran nyílik lehetőségem igazi szakmabeli séffel beszélgetni, különösen nem olyannal, akinek műsorait a tévében már régóta nyomon követtem. Egyrészt nagyon kíváncsi voltam az egyes fogásokra, mert a tévés főzéseket látva gyakran eszembe jutott, hogy jó jó, ez így mind szép, de egyszer már szeretném megkóstolni a végeredményt, másrészt az elmúlt másfél évben nagyon sok olyan kérdés felmerült bennem, amelyekre egyelőre nem találtam választ (persze ezeknek végül a negyede sem jutott ott eszembe). Azért azt már az odaúton elhatároztam, hogy sem a meghívás, sem a tévés előismeretek nem fognak befolyásolni az egyes fogások megítélésében. Utólag ennek persze nem volt jelentősége, mivel a vacsora az elejétől a végéig kiváló volt, ha akarnék sem tudnék belekötni semmibe.
A Part Café étterem Dunakeszin, nevének megfelelően közvetlenül az öreg folyó partján fekszik, a teraszról így pazar kilátás nyílt a Dunára és a Szentendrei-szigetre. Bede Róbert segített az egyes fogások kiválasztásában, és amennyire ideje engedte a konyha elnavigálása mellett, sokat beszélgettünk a gasztronómiáról, hazai éttermekről, az alapanyagok beszerzéséről és persze a tévéműsora kulisszatitkairól. Előételként sonkába tekert, grillezett mozzarellát, illetve szintén sonkába göngyölt sárgadinnyeszeleteket ettünk. A sajt külseje a sonkától és a grillezéstől finom ízt kapott, s még érdekesebbé tette, hogy belseje viszont hideg maradt. Pesto és kapribogyó felhasználásával készült szósz került mellé. A főételek közül a spenótágyon tálalt vajhalat választottuk gorgonzolás öntettel, illetve bélszínt sárgadinnyeszeletekkel. Gorgonzolát halhoz még nem kóstoltam, de nagyon jók voltak együtt, a bélszín is tökéletesen volt elkészítve. A vacsora epres tiramisuval, illetve klasszikus csokoládé mousse-szal zárult. Nagyon elégedetten távoztunk, mind a találkozás, mind a vacsora kiválóan sikerült, ezúton is köszönjük a meghívást!
Na mit szól hozzá?