Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.07.07. 08:45 sbotond

Főzzünk indiait! Murgh Korma

Alapvetően nem vagyok oda az indiai konyháért legfeljebb évente négy-ötször kívánom meg, akkor is mindig étterembe ettem eddig, ezért nem került még fel indiai recept a blogra. Most álltam neki először magam elkészíteni egy indiai fogást, és egy jó ideig nem is lesz következő. Direkt nem curry-s fűszerezésű ételt választottam, mivel a curry-t thai kajákhoz amúgy is gyakran használtam már, meg minden indiai étteremben ez az alapfűszer, szagát messzire viszi a szél, és így kicsit már unalmas is. Az alábbi recept elkészítését viszont nem bántam meg, egyszerű volt, és a végeredmény nagyon jó lett. Csirkéből mindenképp tanyasit vegyünk, ez persze amúgy is kötelező, de ez esetben még az állatvédelem mellett is fontos, mivel a csirkegyárból származó egyedek nem bírnák ki a hosszú főzést, és szétmállanának. Érdemes nagyobb adagot készíteni, mert másnapra még finomabb! A receptet a The Epicentre oldalon és az Orient Express blogon találtam, a kettőt egyesítettem.



Hozzávalók
1 kis darab gyömbér hámozva, felaprítva
6 gerezd fokhagyma
6 ek szezámolaj
3 babérlevél
1 rúd fahéj
kardamommag, mozsárban összezúzva
3 szekfűszeg
4 közepes fej hagyma
1 ek koriander
1 ek római kömény
2 ek őrölt mandula és egy kevés a tetejére szeletekben
4 nagyobb, érett paradicsom, darabolva
kb 1 kg-nyi csirkecomb és csirkemell, bőr nélkül
1 ek őrölt chilipaprika
3/4 ek só
4 dl joghurt
4 dl csirke alaplé

A hagyma felét a fokhagymával együtt felaprítjuk, olajon megpirítjuk kissé. A fűszereket (a chilit kivéve) mozsárban összetörjük, majd az aprított gyömbérrel együtt a forró olajba tesszük, erőteljesen megpirítjuk. Ha a hagyma már egészen barna, és az egész keverék jól lepirult, levesszük a tűzről. A csirkét a hagyma másik felén megpirítjuk, majd hozzáadjuk az imént elkészített fűszerpasztát és a paradicsomot, és tovább pirítjuk. Beletesszük a chiliőrleményt, a joghurtot és a csirkealaplevet, és 30 percen át főzzük. Közben basmati rizst főztem, összekevertem mazsolával és mandulával, ez szolgált hozzá köretként.


Szólj hozzá!

Címkék: csirke mandula indiai kardamom szezámolaj


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr161228499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása