Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.06.01. 22:55 sbotond

München legjobb sörházai - ahol még a rekeszizom is lecsúszik

Öt napot töltöttünk el nemrég Münchenben, ahol a Deutsches Museumtól kezdve a folyón kiépített szörfpályán át az egyetemnegyedig és a hangulatos főtérig nagyon sok érdekesség volt, de az egyedi hangulatú, hatalmas sörházak nyűgöztek le a legjobban. Eredetileg el akartam menni olyan csúcséttermekbe is, amelyeket a Feinschmecker listájáról kinéztem, de aztán inkább minden este a sörözőket választottam. A hosszú padokon nagy asztaloknál ülve a hangulat tökéletes, a literes korsó az alapértelmezett sörkiszerelés, és mindehhez csodás sültek, ezerféle kolbász és virsli, pehelykönnyű krumpligombóc és csodás sörperec társul, a háttérben a szokásos brummogó bajor zene szól. Több sörházat is kipróbáltam, ezek közül a három kedvencemet mutatom most be, mindegyiket bátran ajánlom mindenkinek, aki Münchenben jár.

A harmadik helyezett: Hofbräuhaus

A legnagyobb müncheni sörház, ha az összes férőhelyet beszámítjuk a földszinttől az emeletekig, egyszerre 3500 ember tud itt sörözni, vacsorázni. Érdemes végigsétálni a földszinten: az egymásból nyíló hatalmas termek és az udvaron található kert méretei megdöbbentőek, mégis otthonosan érezhetjük magunkat, bárhol is ülünk le.

A csülök, ami alapvetően nem tartozik a kedvenceim közé, itt kiválóan van elkészítve: az amúgy vastag, zsíros bőr kicsi tepertővé sül össze a hús tetején, hozzá saját szaftját és finom krumpligombócot adnak.

Érdemes persze a különböző wurstokat és a nagy pereceket is kipróbálni. Délután hat után élőzene is van. Persze a hely hírnevének megfelelően nagyon sok a turista: izgatottan fotózgató japán nyugdíjasok és hangoskodó kopasz angolok vannak mindenfelé, de a hely olyan nagy, hogy egész jól elnyeli a turistatömegeket. A kiszolgálásra néha kicsit várni kell. A törzsvendégeknek saját külön bejáratú, lakattal elzárt korsója van, több ilyen nagy korsós állványt is látni a termekben.

Csináltam itt egy rövid videót is, ami persze a csodás illatokat sajnos nem tudja visszaadni, de a hangulatból valamennyit talán igen.


 

A második helyezett: Augustiner-Bräu

A kipróbált sörházak közül az étel itt volt a legfinomabb: a gombás sertéssülttől kezdve a káposztasalátával és krumplival tálalt fehér kolbászon át a smarniig több mindent is kipróbáltam, de az Augustiner egyszer sem okozott csalódást.

A sörök szintén nagyon jók itt, a kiszolgálás gyors és udvarias (az egyik pincér pedig pont úgy nézett ki, mint Derrick segédje, Harry Klein).

Sajnos a kerti részre egyszer sem tudtunk kiülni a rossz idő miatt, pedig biztos nagyon jó lehet a nagy fák alatt sörözgetni. A hely egyik külön érdekessége a piros bábukból álló, hatalmas csillár.

Kevesebb a turista, és több a törzsvendég, mint a Hofbräuhausban (kedvenc jelenetem volt, mikor két öregúr leült egy asztalhoz, és a pincérnek csak annyit mondtak: zwei).

Az első helyezett: Weisses Bräuhaus

Nekem ez a sörház jött be a legjobban a kipróbáltak közül: nem olyan nagy, mint az előző kettő, de nagyon hangulatos. Sok a törzsvendég, és egész kevés a turista. Leültünk egy asztalhoz, ahol már egy idősebb helyi társaság iszogatott, amikor megkaptuk a sörünket, rögtön koccintottak velünk, és beszélgetni kezdtek. Bejött egy csapat hangoskodó angol, akikre viszont az egyik öreg rögtön rászólt, hogy fogják be a szájukat.

A bajorok egyik kedvencét, Kronfleisch-t ettem, ami tulajdonképpen egy húsleves volt a marha rekeszizmából főzve, hozzá frissen reszelt tormát és krumplit adtak.

A konyha a folyosó felé nyitott, így bárki benézhet, hogyan készülnek az ételek. A kiszolgálás nagyon gyors és udvarias.

Természetesen rengeteg további sörház van a városban, amit még érdemes lehet kipróbálni, például a Löwenbräu-ba még mindenképp el fogok menni, ha legközelebb arra járok, és akkor még ott vannak a külsőbb utcákban levő nagyobb sörcsarnokok is, muszáj lesz tehát párszor visszatérni ide! Az imént felsoroltakat elhelyeztem egy térképen is. 


München legjobb sörházai nagyobb térképen való megjelenítése


Szólj hozzá!

Címkék: sör utazás münchen kolbász sörház


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr902049414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása