Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2011.01.23. 11:40 sbotond

Füstölt lazacos üdvözlőfalat

Imádom, ha egy étteremben adnak üdvözlőfalatokat, még mielőtt rendelnénk: az étlap nézegetésétől én mindig nagyon gyorsan éhes leszek, és ilyenkor jól jön egy-két nagyon apró, de különleges fogás - még az előétel előtt. Amikor otthon csinálok többfogásos vacsorát, elsőre ugyan felesleges plusztehernek tűnik még egy vagy több üdvözlőfalattal is bajlódni, de valójában nagyon is megéri: le lehet kötni vele az érkező vendégek figyelmét, amíg elvégezzük az utolsó simításokat a többi kaján a konyhában. A karácsonyi vacsorám elején két üdvözlőfalatot is kitettem az asztalra, ezek közül mutatom be most az egyiket.

Hozzávalók
25 dkg krumpli
2 ek krémsajt
2 ek durvára vágott kapor
1 citrom
1 ek tormaszósz (ehhez kell 15 g felaprított torma, 1 ek fehérborecet, porrá tört mustármag, egy csipet cukor, só bors és 15 ml tejszín)
1 tk felaprított kapribogyó
só, bors
4 ek friss zsemlemorzsa

A krumplit héjában megfőzzük, majd a krémsajttal krémesre pürésítjük. A retekszószhoz A füstölt lazacot apróra vágjuk, elkeverjük a krumplipürével, a kaporral, a citrom levével, a kapribogyóval és a tormaszósszal (a tormaszószhoz a hozzávalókat turmixoljuk össze). Kóstoljuk meg, és utána sózzuk, borsozzuk, mert a füstölt lazac eleves sós. Formázzunk a masszából kis korongokat, és forgassuk meg a frissen előállított zsemlemorzsában (ne használjunk zacskós bolti morzsát, egész más lesz az íze). Pakoljuk a korongokat kiolajozott sütőpapírra. A vendégek érkezése előtt negyedórával tegyük be a sütőbe, kb. ennyi idő kell nekik 200 fokon. Tálaláskor vékony citromszelettel és egy kis darab kaporral díszítsük.


1 komment

Címkék: lazac üdvözlőfalat


A bejegyzés trackback címe:

http://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr82606806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Trnk Zsuzsa 2016.07.30. 16:52:12

Helló!
Mennyi füstölt lazac szükséges hozzá? A fotón a citrom szelet alatt mi van?
Választ köszönöm és üdv.