Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2012.07.15. 10:43 sbotond

Rozmaringos báránycsülök aszaltparadicsomos kuszkusszal

Nagyon magas az új beltéri üvegházamban a rozmaring, ezért mindenképp ezzel a fűszerrel terveztem főzést a hétvégére. A Nagycsarnokban aztán nagyon szimpatikus báránycsülköket láttam, és otthon a fagyasztóban még húsvétról maradt egy kis bárány alaplé, úgyhogy lassan össze is állt a fejemben a mai fogás. Ez egy egyszerű, de nagyon zamatos étel, és bár a csülök puhára főzése sok időt igényel, de közben nyugodtan elfoglalhatjuk magunkat mással. A rozmaring hagyományosan jól illik a bárányhúshoz, a kuszkusz pedig könnyű köret hozzá, így akár vacsorára is ehetjük ezt az összeállítást.

baranycsulok.jpg

Hozzávalók 2 főre
2 báránycsülök
2 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1 pohár vörösbor
2 dl bárány alaplé
4 ek olívaolaj
két csésze kuszkusz
aszalt paradicsom
zöldpaprika
1 ek vaj
1/2 lime

A báránycsülköket a rozmaringlevelekkel és a felaprított fokhagymával, az olívaolajjal leöntve néhány órán át, vagy akár egész éjjel pácoljuk. Letörölgetjük, majd serpenyőben nagy lángon minden oldaláról hirtelen körbepirítjuk, közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csülköket ezután a pácoláshoz használt fűszerekkel együtt fazékba tesszük, leöntjük az alaplével és a borral, sózzuk borsozzuk, majd a sütőbe tesszük, ahol 2 órán át fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús már omlós, magasra tekerjük a sütőt, és a fazékból kivéve még egyszer hirtelen rápirítunk. A kuszkuszt az aszalt paradicsommal és a zöldpaprikával, továbbá a vajjal elkészítjük, majd tányérra szedjük. Rátesszük a báránycsülköt, és vacsorázhatunk is!


2 komment

Címkék: bárány kuszkusz


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr804657170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gep 2012.07.30. 14:00:57

Hogy készül egy jó kuszkusz? Két mondatban (:

sbotond 2012.07.30. 20:42:39

@gep: Ha csak úgy csinálod, ahogy a dobozra van írva, az pofonegyszerű. De itt van egy nagyon szofisztikált, gőzöléses módszer is: buvosszakacs.blog.hu/2007/07/13/kuszkusz_az_alapanyag Mondjuk nekem simán, forró vízzel felöntve, öt percig lefedve állni hagyva, majd vajjal elkeverve is pergős lesz - csak minőségi kuszkuszt kell venni, nem teszkósat.
süti beállítások módosítása