Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2012.12.23. 11:38 sbotond

Reggeli: kecskesajtos, spenótos frittata

A kedvenc reggelijeim legfontosabb alapanyaga a tojás, de leggyakrabban csak a tűzhelyen készülnek a tojásos ételek: rántotta, tükörtojás, posírozott tojás, lágytojás, keménytojás, stb. Érdemes viszont a sütőt is bevetni egy különleges reggeli érdekében, az eredmény - ugyanabból az alapanyagból - teljesen más lesz. A frittata egy légiesen könnyű tojásétel, sok zöldséggel és finom sajttal az egyik legjobb fogás, amit reggelire választhatunk. Akár csak egy főre, saját magunknak is elkészíthetjük - ha van ehhez kellően kis serpenyőnk. Nálam szerencsére már akad ilyen, amerikai utunk során a kedvenc útszéli gyorsétteremláncunkban, a Cracker Barrelben szereztem be, ez a klasszikus öntöttvas-serpenyő az USA-ban, már a westernfilmekben is ilyenben főztek szabadtűzön. Az említett helyen több méretben is kapható volt, ez a második legkisebb, pufók palacsinta sütéséhez is ideális. Visszatérve a frittatára: a kecskesajt erős ízét a spenót és a paradicsom, illetve a tojás könnyű, habosra sült állaga ellensúlyozza, így nagyon finom, könnyű reggelit kapunk.

frittata.jpg

Hozzávalók
2 tojás
4 szelet kecskesajt
fél fej vöröshagyma vékonyra vágva
spenót
4-5 koktélparadicsom
olívaolaj
só bors

Az olajat a kis serpenyőben felhevítjük, a hagymaszeleteket beledobjuk, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomokat, tovább sütjük, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a spenótot, aztán ráöntjük a felvert tojásokat. A sajtszeleteket egyenletesen elosztjuk, kissé belenyomkodjuk a keverékbe. Az egészet serpenyőstül a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 25 perc alatt készre sütjük. Ha kivesszük, várjunk pár percet, amíg a frittata tetején felfúvódott területek leeresztenek, aztán érdemes nekiállni. Külön előnye az ételnek, hogy a forró serpenyő miatt még 6-7 perc múlva sem hűl ki.


Szólj hozzá!

Címkék: reggeli amerika spenót tojás


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr84978489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása