Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2013.02.24. 18:43 sbotond

Lassan sült báránylapocka fűszeresen

A lassú sütés a legfinomabb ízeket hozza elő az olyan zamatos húsokból, mint a báránylapocka. Igazából a belvárosi pulled pork szendvics után kaptam kedvet egy otthon, lassú tűzön készített sülthöz, s bár tulajdonképpen így a legtöbb húsfajta igen finom lesz, én most báránnyal kísérleteztem. Erős, karakteres ízű fűszerekkel bemasszírozva a bárány jellegzetes íze szerintem kifejezetten finom, és különösen alkalmas a lassú sütésre.

baranylapocka-w1.JPG

Ne riasszon el senkit a hosszú elkészítési idő, nekünk nem lesz sok munkánk ezzel az étellel, csak a sütésre kell kellő időt hagyni, de a rövid előkészítés után már nyugodtan mással is elfoglalhatjuk magunkat. A hosszú ideig tartó, alacsony hőmérsékleten sütésnek köszönhetően a hús olyan puha és omlós lesz, hogy szinte magától lejön a csontról.

baranylapocka-w2.jpg

Az így elkészült sültet a csontról leszedve krumplival, de akár egy szendvicsbe pakolva is fogyaszthatjuk.

baranylapocka-w3.jpg

Hozzávalók
1 báránylapocka
1 tk római kömény
1 tk koriandermag
fél rúd fahéj
1 tk egész bors
1 csipet Cayenne-bors
2 fokhagymagerezd apróra vágva
friss rozmaringlevél apróra vágva
2 tk só
2 ek dióolaj

A lassan sült bárány elkészítését az alábbi videón mutatom be:

A recept forrása aktuális kedvenc szakácskönyvem, a River Cottage minden napra.


Szólj hozzá!

Címkék: bárány rozmaring lassú sütés koriandermag


A bejegyzés trackback címe:

http://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr765102128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.