Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2007.02.17. 16:41 sbotond

Gorgonzolás Tagliarini

Ez az étel azoknak való, akik szeretik kényeztetni magukat, a gorgonzolának és a fehérbornak köszönhetően egyszerre ínyenc, különleges ízű, és laktató fogásról van ugyanis szó. 
 
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzádobunk 175 g gorgonzolát, és alacsony lángon két percig olvasztjuk. Hozzáadunk 150 ml tejszínt, 3 dl száraz fehérbort és egy evőkanál kukoricadarát, és habverővel óvatosan kavargatjuk. Tépkedünk bele friss bazsalikomleveleket, sóval, fehérborssal fűszerezzük. Amíg megfőzzük a tésztát hozzá, levesszük a tűzről. A tagliarinit egy evőkanál olívaolaj és megfelelő mennyiségű víz társaságában feltesszük főni úgy 15 percre. Miután levettük a tűzről, újabb kanál olívaolajjal keverjük össze. A gorgonzolás szószt folyamatos keverés mellett kicsit felmelegítjük, és a tésztára szedjük. Egy kevés gorgonzolát a tetejére morzsoljuk, tépünk mellé egy-két levél bazsalikomot, és így tálaljuk. Az egyik legfinomabb tésztaétel, amit valaha ettem.

2 komment

Címkék: tejszín gorgonzola olasz konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr8437406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svenjazz 2007.03.03. 01:21:04

Nna. a gasztro.blog.hu ról csekkoltam egy csomó főzősblogot, és azt kell hogy mondjam, a tied az első szimpatikus. Csak így tovább! (remélem te is indulsz a márciusi VKF-en.)