Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2007.10.17. 00:24 sbotond

Libamell szedermártással

Véletlenül egészen szép libamellszeletekre bukkantam a hentesnél, és mivel még sosem próbálkoztam ezzel a szárnyassal, vettem egyet kísérleti céllal. Rajta volt a bőre is némi zsír társaságában. Szereztem hozzá némi szedret (először gondoltam az etyeki kezes-lábason beszerzett vörösáfonya lekvár felhasználására is, de a friss, savanykás feketeszeder talán jobban passzol egy ilyen zsíros húshoz). Először bőrével lefelé fektetve, majd a másik oldalán is serpenyőben hirtelen megpirítottam a húst (előtte egy napig hagytam állni rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal bedörzsölve), majd betettem a sütőbe. A sütésnél nagyon kell ügyelni arra, nehogy kiszárítsuk a húst. Akkor a legzamatosabb, ha felszeletelve szép rózsaszín a belseje. Ennek elérésében a sütési idő megfelelő megválasztása mellett kulcsfontosságú, hogy le ne húzzuk a bőrét! Kis módosítással a klasszikust idézve "ha a húsról leszedjük a zsírt, a libamellnek megástuk a sírt." A szeder egy részét fazékban némi cukor társaságában szétnyomkodtam és felforraltam. Köretként rizst készítettem hozzá (ebbe némi metélőhagymát kevertem még főzés közben). A köret tetejére néhány szem szedret tettem, a szószt pedig a felszeletelt libamell mellé öntöttem.


Persze ez csak egy előzetes libakísérlet volt, mivel közeledik a Márton-napi libaszezon, na azon a héten mindenképp ki fogok próbálni még néhány libás fogást.


2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr37198740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phalacrocorax 2007.10.29. 17:38:08

hmm, szívesen megkostólnám, igaz a bőrt nem szoktam megenni... vagy nem is kell?

várjuk már, mikor számolsz be a szardíniai szárított paradicsom konyhádban való felhasználásáról!

Bogarmester · http://husosfazek.blog.hu 2007.10.29. 20:49:09

Amint felhasználom, azonnal beszámolok róla, a tegnap kapott infók alapján már menni fog :)