Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2007.11.12. 23:58 sbotond

Brokkolikrémleves kecskesajttal

Ez tehát az első recept az új Gordon Ramsay könyvemből, azt számolgattam, hogy gyorsabban elkészíthető, mint egy zacskós vacak, mindössze 6-8 perc, és kész! A lehető legegyszerűbb leves, minimális hozzávalókkal. Ami mégis egyedivé és felejthetetlenné teszi, az a kecskesajt, a forró brokkolileves ízével együtt fantasztikus a zamata.


Hozzávalók:

  • 1 kg brokkoli
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 szelet kecskesajt
  • 50 g szeletelt mandula
  • extra szűz olivaolaj
 

A brokkolit virágaira szedjük, 8 dl sós vízben 4 percig főzzük. Turmixgépbe tesszük és a főzőlével félig felöntve pépesítjük. (Csak amikor már a gép műanyag kancsójába öntöttem a tűzforró egyveleget, akkor jutott eszembe, nem biztos, hogy kibírja ezt a hőt. Néhány másodpercig aggódva figyeltem, nem fog-e összerogyni. Ilyen pillanatokat élnek át a tengeralattjárós filmek hősei, amikor túl mélyre merülnek, és néhány szegecs már kipattan a falból. Az én kancsóm is puhább lett, puhább lett, de végül kitartott). A levest a fazékba visszatöltve újra felmelegítjük, majd tányérba szedve tetejére tesszük a kecskesajt-szeleteket, megszórjuk pirított mandulával, borssal, és óvatosan megöntözzük extra szűz olivaolajjal.

Az ebéd leírása az avokádós, csirkés tortillával hamarosan folytatódik.


1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr78227252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gesztenye 2008.03.06. 21:55:18

Szia!

Gyönyörű a blogod!
Ha lesz időm majd jobban körülnéze Nálad. Nagyon jó ez a recept is!