Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.01.27. 22:46 sbotond

Szabadba a csirkékkel!

Ezennel a Húsosfazék is csatlakozik a nagyüzemi csirketartás elleni kampányhoz, nemcsak azért, mert az alábbi videón bemutatotthoz hasonló telepeken gyakorlatilag egész életükben kínozzák az állatokat, hanem az innen kikerülő csirkehús pocsék minősége miatt is. A boltokba kerülő, előrecsomagolt húsokra ugyan rákerül a Kiváló minőségű magyar baromfi matrica, ám ezek össze sem hasonlíthatóak egy kukoricán nevelt, tanyasi kapirgálós csirkével.


A jellegzetes tápszerízt hiába nyomjuk el erős fűszerezéssel, a kellemetlen utóízzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni. A hús színe és állaga sem megfelelő, fakó és könnyen szétfő. Minderre csak akkor döbben rá az ember, ha van alkalma igazi, szabadban nevelt csirkét enni. A tápszerezés mellett ennek az az oka, hogy az üzemi csirkét már feleolyan idősen levágják, mint a háztáji szárnyasokat, s rövid életüket állandó mesterséges megvilágítás mellett élik le, így ugyanis kevesebbet alszanak, s többet esznek. A tömeges állatkínzás végeredménye az olcsó, de pocsék csirkehús.

S hogy mit tehetünk a nagyüzemi csirketartás ellen? Ne vásároljunk csirkegyári húst, helyette keressük a piacokon a kistermelők kukoricán nevelt csirkéit! Mi is, és hosszú távon az állatok is jobban járnak így!

 



5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr52314136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cserke 2008.01.28. 10:23:03

Bogármester, csatlakozom, nem bánod, ha így ahogy van, berakom hozzám?

Bogarmester · http://husosfazek.blog.hu 2008.01.28. 12:15:46

Nem dehogyis, sőt! Ez a cél:)

Rita · http://pattogoeszik.blogspot.com/ 2008.02.18. 21:16:51

Szia!

Szoktam olvasgatni a főzős blogokat. Én imádok enni, és nagyon húsos vagyok. Főleg csirke. Azelőtt én is a boltban vásárolt műizéket főztem, sütöttem a családomnak és magamnak. Aztán elköltöztünk vidékre és megvalósult az álmom. Vannak csirkéim. :D Szabadon tartva, kukoricával, búzával és sok zölddel etetve. A tojás frissebb és finomabb, és a húsnak is sokkal másabb az íze. imádom. Nagyon régen nem vettem már boltban csirkét, meg kacsát. De azt hiszem nem is fogok. Én így csatlakozom a tömeges állatkízás elleni harchoz. Remélem nem baj, hogy így ismeretlenül ideírtam, csak gondoltam saját tapasztalatot írok, hogy mennyire más íze is van a két husinak.
További jó főzőcskézést: Rita

Bogarmester · http://husosfazek.blog.hu 2008.02.19. 21:38:37

Szerencsés vagy, hogy bármikor szabadon nevelt szárnyasokhoz juthatsz, örülök, hogy csatlakozol és hogy írtál!

hegyizsolt · http://estiskola.hu 2008.02.22. 11:51:14

Amikor a baromfisokkal dolgoztunk, voltunk a Mastergoodnál és ott van tanyasi tartás, szabadban, ahogy kell. Rendes takarmánnyal, nem agyonhízlalva, van terük és bírnak lépegetni is. :) Szóval magyarban is van ilyen. Mastergood cimkét kell keresni és abból a tanyasi sorozatot.

Ja és:
a baromfis főzés után szabadok vagyunk (mint a madár) és lehet jönni újra a versenyre.
konyha.estiskola.hu/2008/02/22/marciusi-receptverseny-husvet/
a téma most a húsvét lesz. És nem csak baromfi jöhet. :))
ha hírét is adod, hogy van újra verseny, külön megköszönöm.