Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.03.30. 20:09 sbotond

Báránygerinc fűszerkéregben sütve ratatouille körettel

Elmentem a Horasz által ajánlott török henteshez (ezúton is köszönöm a tippet), és valóban fantasztikus a kínálat, nemcsak húsokból, hanem a török konyha egyéb hozzávalóiból. Vettem három szelet szép báránygerincet, és egy nagy üveg grillezett padlizsánkrémet (utóbbit ettem reggelire pirítóssal, fantasztikus az íze). A hentes nagyon profi, öröm volt nézni, milyen alaposan tisztogatta a húst, minden mozdulatán érzékelhető volt a szakmája iránt érzett alázat és alaposság. Elszaladtam még a zöldségeshez, és már készen is álltam a húsvéti menü következő fogásának elkészítésére.



Hozzávalók
Szeletelt báránygerinc
4 ág friss rozmaring
4 ág friss zsálya
1 kk koriandermag
1 kis szelet kenyér
1 kanál dijoni mustár
50 g vaj
1 ek tejszín
1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán
1 piros kaliforniai paprika
3 paradicsom
1 fehér hagyma
1 gerezd fokhagyma


Először készítsük elő a fűszerkérget, a fűszernövényeket felaprítjuk, majd só, a fokhagyma és egészborsok társaságában kőmozsárban egyenletes masszává dolgozzuk. A kenyérszeletet sütőben megpirítjuk, felkockázzuk, és a keverékhez morzsoljuk. A mozsárban még egy ideig őröljük a keveréket, és készen is vagyunk. Öntöttvas serpenyőben a vaj felét felforrósítjuk, majd a hússzeletek minden oldalát nagy lángon egy-egy percig pirítjuk. Ezután a szeleteket szorosan egymás mellé állítjuk, s külső peremüket megkenjük mustárral, erre kerül a fűszerkéreg. 200 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük. A körethez lábosban felolvasztjuk a maradék vajat, ezen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egy kevés fokhagymát, majd hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, és fedő alatt puhára pároljuk. A serpenyőből kivesszük a húsokat, a vajat és a húsból kisült levet vörösborral felöntjük, még egy kevés vajat és tejszínt teszünk hozzá, és mártássá sűrítjük.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr10403714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bela 2008.03.30. 23:36:50

Ne haragudj, de nem nez ki valami jol a kepen. Nem egyben kellett volna sutni?

Horasz · http://horasz.blog.hu 2008.03.31. 07:01:04

huh...nagyon jol hangzik a recept:)

Orulok, hogy te is elegedett vagy:) En azt hiszem odaszokom a Magyar utcaba.

H.

Ibolya 2008.04.16. 15:57:00

Szerintem jól néz ki, ennék belőle:)
Ráadásul az Esti iskola győztes márciusi receptje!