Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.03.30. 20:55 sbotond

Vörös és fekete töltött tojás

A töltött tojást gyerekkorom óta szeretem mindenféle formában, leggyakrabban otthon kaszinótojást ettünk, az alábbi recept inkább az északi tengerek ízvilágát idézi, mutatós előétel egy húsvéti ebédhez.



Hozzávalók
  • 6 db tojás
  • 1 ek dijoni mustár
  • füstölt lazac
  • vörös és fekete kaviár
  • friss rozmaring
  • olívaolaj
A tojásokat keményre főzzük, majd félbevágjuk. A rozmaringleveleket leszedjük a növény száráról és gondosan felaprítjuk. A füstölt lazacot kiszedjük a csomagolásból, a szép szeleteket egyben megőrizzük, a többit felvágjuk kis darabkákra. A tojássárgáját kikaparjuk, összetörjük, majd összekeverjük a mustárral, a lazacdarabkákkal,  a rozmaringgal és néhány csepp olívaolajjal. A masszát visszatöltjük a félbevágott tojásfehérjékbe, majd a töltelék tetejének felét fekete, felét vörös kaviárral megkenjük. A kész töltött tojásokat néhány lazacszelettel körítve tálaljuk.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr55403602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.03.31. 10:24:55

hát ez iszonyat jó! egyszerű s nagyon ötletes s szép is egyben ;)