Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.05.03. 21:24 sbotond

Csokoládé fondant - újratöltve

Tavaly ősszel már egyszer elkészítettem, és be is mutattam itt ezt a nagyszerű Gordon Ramsay receptet, de akkor kisebb szilikonformákban készítettem el. Most viszont a csak párszor használt szuflés tálkák segítségével ütöttem össze az igen tömény, csupacsoki édességet, és így még jobb, a közepe teljesen folyós marad. Amikor kivettük a sütőből, először úgy voltam vele, hogy úgysem jön ki a tálkából, fotózzuk csak le azzal együtt. Aztán ahogy megmozgattam, azonnal kicsusszant a formából, gyönyörű pillanat volt:)



Hozzávalók:
  • 100 g vaj
  • 4 ek kakaópor
  • 100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 120g porcukor
  • 100 g liszt
 

A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet vagy őrölt mandulát. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé, mentalevéllel díszítsük!


9 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr32452670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ízbolygó · http://izbolygo.extra.hu 2008.05.03. 21:44:56

Több csokival, kevesebb mandulával és narancslikőrrel szuflét szoktam készíteni.
Ezt a Ramsay receptet nem ismertem, de kipróbálom!

doctorpepper · http://csakapuffin.blogspot.com 2008.05.03. 22:14:39

áááá, ez nagyon jól néz ki, én ismertem a receptet, de még nem próbáltam, a Te sikered engem is inspirál!

Mamma · http://dallacucina.freeblog.hu/ 2008.05.04. 12:10:47

Én is egész hasonló arányokkal készítem, de kevesebb tojással és jóval kevesebb liszttel, bár a tied is nagyon krémesnek és folyósnak tűnik!!:-))
Imhol az enyém: dallacucina.freeblog.hu/archives/2008/02/05/Meleg_csokolade-tortacska_marinalt_kumquattal_es_narancsfagylalttal/

Liszt helyett mandulával is nagyon jó!
Fel is veszlek a remegő csokitorták listájába!

Ibolya 2008.05.04. 18:13:42

Akkor ha jól értem, a különbség csupán annyi volt az előző őszi elkészítéshez képest, hogy nagyobb tálkát használtál?! Megnéztem az akkor készült fotót is, és most látványosan folyósabb lett a közepe. Nagyon guszta!

Bogarmester · http://husosfazek.blog.hu 2008.05.05. 09:27:43

Nemcsak kisebb volt akkor a sütőforma, de apró kuglóf alakú is, tehát a közepében volt egy függőleges luk, ezért nem volt ilyen folyós a közepe. És akkor liszt helyett mandulát használtam őrölve, de így jobb lesz a külseje, érdemes volt kipróbálni úgy is, de mégiscsak így tökéletes, nem véletlen, hogy Ramsay is így csinálja:)

nosalty · http://www.nosalty.blog.hu 2008.05.05. 11:27:43

kedves Bogarmester!
kitüntetésben részesítelek:-)
ld!: nosalty.blog.hu/2008/05/05/e_for_excellent_1

chin0 2008.05.13. 17:05:05

OLIVA! nyamm.

csinalj majd meg! :)

látogató 2008.07.17. 10:11:48

Fantasztikus a látvány, szinte érzem az ízét. Egyrészt a forma méretére (talán muffinos?) másrészt számára lennék kíváncsi. Ezenkívül azt szeretném tudni mi történik, ha nem közvetlenül sütés után, melegen kerül felhasználásra.

Bogarmester · http://husosfazek.blog.hu 2008.07.18. 12:29:26

A forma egész nagy, sokkal nagyobb, mint egy muffinforma, kb. 10 cm átmérőjű.
Ezt mindenképp frissen kell tálalni, ezért van, hogy a jobb éttermekben is jelzik, hogy erre bizony várni kell 18 percet. Annyit tehetsz, hogy a masszát korábban legyártod, de kisütni frissiben kell!