Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.07.23. 00:56 sbotond

Bede Róbert vendégei voltunk

Pár hete volt szerencsénk a TV Paprika szakácsának meghívására Dunakeszin vacsorázni, ez tulajdonképpen az egyik estiskolás receptverseny különdíja volt (nagyon jól jött, mivel költözés és egyebek miatt már egy ideje nincs konyhám). Természetesen nagyon örültem a lehetőségnek, elvégre nem gyakran nyílik lehetőségem igazi szakmabeli séffel beszélgetni, különösen nem olyannal, akinek műsorait a tévében már régóta nyomon követtem. Egyrészt nagyon kíváncsi voltam az egyes fogásokra, mert a tévés főzéseket látva gyakran eszembe jutott, hogy jó jó, ez így mind szép, de egyszer már szeretném megkóstolni a végeredményt, másrészt az elmúlt másfél évben nagyon sok olyan kérdés felmerült bennem, amelyekre egyelőre nem találtam választ (persze ezeknek végül a negyede sem jutott ott eszembe). Azért azt már az odaúton elhatároztam, hogy sem a meghívás, sem a tévés előismeretek nem fognak befolyásolni az egyes fogások megítélésében. Utólag ennek persze nem volt jelentősége, mivel a vacsora az elejétől a végéig kiváló volt, ha akarnék sem tudnék belekötni semmibe.



A Part Café étterem Dunakeszin, nevének megfelelően közvetlenül az öreg folyó partján fekszik, a teraszról így pazar kilátás nyílt a Dunára és a Szentendrei-szigetre. Bede Róbert segített az egyes fogások kiválasztásában, és amennyire ideje engedte a konyha elnavigálása mellett, sokat beszélgettünk a gasztronómiáról, hazai éttermekről, az alapanyagok beszerzéséről és persze a tévéműsora kulisszatitkairól. Előételként sonkába tekert, grillezett mozzarellát, illetve szintén sonkába göngyölt sárgadinnyeszeleteket ettünk. A sajt külseje a sonkától és a grillezéstől finom ízt kapott, s még érdekesebbé tette, hogy belseje viszont hideg maradt. Pesto és kapribogyó felhasználásával készült szósz került mellé. A főételek közül a spenótágyon tálalt vajhalat választottuk gorgonzolás öntettel, illetve bélszínt sárgadinnyeszeletekkel. Gorgonzolát halhoz még nem kóstoltam, de nagyon jók voltak együtt, a bélszín is tökéletesen volt elkészítve. A vacsora epres tiramisuval, illetve klasszikus csokoládé mousse-szal zárult. Nagyon elégedetten távoztunk, mind a találkozás, mind a vacsora kiválóan sikerült, ezúton is köszönjük a meghívást!


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr98580950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.