Bonyolult desszertek készítésére sosem szánom el magam, egyrészt, mert annyira azért nem szeretem az édességet, másrészt meg nem is érezném sikerélménynek pl. egy cicomás, nagyon összetett torta elkészítését. Ez a recept viszont egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon könnyű, egy kiadós ebéd után is könnyen lecsúszik. Ja és a banán, én minden formában imádom!
Hozzávalók
- 500 g banán
- 2 citrom leve
- 2 narancs leve
- 20 g porcukor
- 2 ek banánkrémlikőr (nekem nem volt, brandyt tettem bele)
- 4 ek víz
- 1 tasak zselatinpor
- 4 dl tejszín
A banánt turmixgépben pépesítjük, hozzáöntjük a citromok és a narancsok levét, meg a cukrot (én kevesebb édesítőt használtam). A zselatint a zacskón levő instrukciók szerint vízben melegítve feloldjuk, majd hozzákeverjük a likőrt, és az egészet a banánpüréhez keverjük. A tejszínt nem teljesen keményre felverjük, majd óvatosan hozzádolgozzuk a banánpürét. Poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőbe tesszük.
Na mit szól hozzá?