Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.08.30. 12:27 sbotond

Banánhab

Bonyolult desszertek készítésére sosem szánom el magam, egyrészt, mert annyira azért nem szeretem az édességet, másrészt meg nem is érezném sikerélménynek pl. egy cicomás, nagyon összetett torta elkészítését. Ez a recept viszont egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon könnyű, egy kiadós ebéd után is könnyen lecsúszik. Ja és a banán, én minden formában imádom!



Hozzávalók

  • 500 g banán
  • 2 citrom leve
  • 2 narancs leve
  • 20 g porcukor
  • 2 ek banánkrémlikőr (nekem nem volt, brandyt tettem bele)
  • 4 ek víz
  • 1 tasak zselatinpor
  • 4 dl tejszín


A banánt turmixgépben pépesítjük, hozzáöntjük a citromok és a narancsok levét, meg a cukrot (én kevesebb édesítőt használtam). A zselatint a zacskón levő instrukciók szerint vízben melegítve feloldjuk, majd hozzákeverjük a likőrt, és az egészet a banánpüréhez keverjük. A tejszínt nem teljesen keményre felverjük, majd óvatosan hozzádolgozzuk a banánpürét. Poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőbe tesszük.


Szólj hozzá!

Címkék: banán zselatin desszert


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr29640841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.