Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.10.03. 00:48 sbotond

Fenyőmagos pisztráng cukorborsóval és paprikamártással

A halak közül a pisztrángot szeretem a legjobban, nálam még a lazacot is megelőzi. Könnyű, fehér húsa és jól megpirulva a bőre egyaránt ízletes, a szálkákról pofonegyszerű egyben lefejteni a húst, eddig mindig sikerült gond nélkül elkészíteni, és még a többi halnál is jobban harmonizál egyik legkedvesebb fűszernövényemmel, a rozmaringgal. Már csak egy pohár hideg fehérbor kell, hogy pár perc erejéig úgy érezzük, ez a létező világok legjobbika. Egy fárasztó nap méltó befejezéseként receptek és előírások követése nélkül, csak a "belső hangra" figyelve ütöttem össze ezt a vacsorát.


A halat kívül belül átmossuk, majd sütőedénybe helyezzük,  mindkét oldalát átdörzsöljük sóval, óvatosan meghintjük némi liszttel (melynek csipet pirospaprikával adunk halvány színt), hasába egész rozmaringágat és egy kis gerezd citromot dugunk, borssal megszórjuk. Ezután hintsük meg fenyőmaggal. Alufóliával lefedve 180 fokos sütőben 6 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítva kb. 8-10 percig pirítjuk, amíg a fenyőmagok szép barnára, a hal bőre pedig valamennyire aranybarnára sül (bajban vagyok a sütési idő megadásával, mert az új sütőnk lassabban, de sokkal kíméletesebben, egyenletesebben süt, mint a korábbi, még semmi sem száradt ki benne!). Két piros kaliforniai paprikát alaposan megsütünk, majd lefedjük egy időre, ezután könnyedén lehúzhatjuk a héját, ezután a paprikaszeleteket pépesítjük. Főzőedényben 1 dl fehérbor, egy teáskanál finomra aprított rozmaring, só-bors és három evőkanál tejszín egyvelegét óvatosan melegítsük, majd keverjük hozzá a paprikamasszát, főzzük el a felesleges levet. Közben a cukorborsót dobjuk 4 percre zubogó sós vízbe, ha ezzel is kész vagyunk, már tálalhatunk is.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr27693514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.