Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.10.27. 00:38 sbotond

Sütőtökös quiche kéksajttal és kakukkfűvel

A sütőtökszezon beköszöntével a már gyerekkorom óta ismert tepsiben édeskésre sütött, illetve az éttermekben oly népszerű krémleves változatok után másképp is ki akartam próbálni ezt a jópofa zöldséget, hiszen rengetegféleképp fel lehet dolgozni. Az alsó képen látható, hogy egy szép darab halloween tököt szereztem be egy kéksajttal feldúsított, kakukkfűvel fűszerezett quiche elkészítéséhez (a macska nem a hozzávalók egyike, csak úgy odafeküdt, mert ilyet még nem látott). Az ízesítéssel csínján kell bánni, mert a sajt és a kakukkfű is könnyen elnyomhatja a tök ízét.



Hozzávalók

  • 20 dk liszt
  • 100 g vaj
  • 1 tk só
  • 1 dl víz
  • 60 dkg sütőtök
  • 2 dl tej
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek frissen aprított kakukkfű
  • durvára tört dió, só, bors
  • 10 dkg kéksajt


Először készítsük el a tésztát, a lisztet öntsük egy tálba a sóval együtt, dolgozzuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a vizet, keverjük el. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe, amíg a tökkel dolgozunk. A sütőtökből vágjunk egy kb. 60 dkg-os darabot, ezt kockázzuk fel kisebb darabokra, majd úgy 200 fokon süssük meg (akkor jó, ha a kockák felső része már kezd égett színt kapni). Ha kész, hagyjuk kihűlni, és szedjük le a héjakat a darabkákról. Botmixerrel pépesítsük, közben a tejet is öntsük hozzá. A tojásokat verjük fel, és adjuk hozzá, ezután jöhet bele az alaposan felaprított kakukkfű és só, bors. A tésztát nyújtsuk ki, fektessük a sütőtálba, és egy nehezékkel lenyomva tegyük a sütőbe úgy 5 percre, majd a nehezéket eltávolítva süssük további 5 percig. Ha kissé kihűlt, öntsük bele a sütőtökös masszát, a tetejére szórjuk a durvára tört diót, és dobáljunk rá morzsolt kéksajtdarabkákat. 200 fokon kb. 45 perc alatt süssük készre.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr1733562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.