Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.11.16. 22:00 sbotond

Fűszeres vöröstonhaltekercsek

Ez tehát az első recept Martha Stewart Hors D'Oeuvres kézikönyvéből. Sokan idegenkednek a nyers hal fogyasztásától, pedig a japán konyha legfinomabb ételei e hozzávaló felhasználásával készülnek. Az alábbi fogás szerintem a legalkalmasabb arra, hogy eloszlassuk az ilyen előételeket. A ravasz fűszerezés és az ízléses tálalás együtt garantáltan megteszi hatását. Fontos, hogy kiváló, sushi minőségű vöröstonhalat használjunk, erre sajnos áldozni kell, de a végeredmény tényleg olyan finom, hogy megéri! A szezámolajnál és hasonló hozzávalóknál az ember hajlamos azt mondani, hogy jó lesz helyette sima olaj is, stb, de ahol lehet, ne tegyük, pont ezektől lesz olyan ízletes és eredeti az étel. Sajnos egy fontos konyhai tartozék, egy jó szeletelő beszerezhetetlennek bizonyult Budapesten, pedig tényleg sok helyen kerestem, de lehet, hogy kénytelen leszek a netről rendelni.



Hozzávalók
20 dkg vöröstonhal, félcentis darabkákra vágva
3 ek frissen vágott snidling
2 ek szezámolaj
1/4 csésze szójaszósz
2 ek rizsborecet
3 ek majonéz
1 kk chilipaszta
2 uborka
1 ek fekete szezámmag pirítva
só, bors


A vöröstonhalat összekeverjük a snidlinggel, a szezámolajjal, a szójaszósszal, a borecettel és sóval, borssal. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe. A majonézt keverjük össze a chilipasztával, és ezt is a hűtőbe tesszük. Az uborkából szeletelővel (én a hámozókést használtam erre) hosszában vékony szeleteket vágunk. A szeletet az asztalra fektetjük, egy kis adag tonhaltatárt rakunk a végére, majd óvatosan feltekerjük, ügyelve arra, hogy kellően szoros legyen. Ha jól csináltuk, a tekercs egyben marad magától is, összetűzés nélkül. A tekercs tetejére jöhet egy borsónyi chilis majonéz, majd megszórjuk fekete szezámmaggal.


2 komment

Címkék: uborka martha stewart szezámolaj vöröstonhal hors doeuvres


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr67772740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2008.12.06. 20:47:23

Háát... A szezámolajat helyettesíteni sima olajjal... Elég durva...

Bogarmester · http://husosfazek.blog.hu 2008.12.10. 10:14:07

Esetemben természetesen nem ez történt! Szezámolajat kifejezetten ezért beszereztem a Culinarisból. Pont arra hívtam fel a figyelmet, hogy ügyelni kell a megadott alapanyagok használatára.