Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.11.18. 22:19 sbotond

Juharsziruppal lakkozott kacsamell édesburgonya gaufrette-tel

Íme egy következő recept Martha Stewart Hors D'oeuvres könyvéből. Ehhez szükségem lett volna egy ún. francia mandolinra, nem egy hangszerről van szó, hanem egy ügyes szeletelőről, amellyel cakkosra szelhetjük a krumplit, ha pedig minden szelés után 90 fokkal elfordítjuk, rácsszerűen lukacsos szeleteket kapunk. Na ilyet én Budapesten seholsem találtam, pedig jártam több Kátayban, régimódi vasedényben, csillogóan modern konyhaboltban egyaránt, mindhiába. Még a tvshop boltba is benéztem, mert rémlett, hogy régen azok árultak olyan szeletelőt, amelyik tudott így cakkozni is. Végül jobb híján beértem egy hullámos szeletelőkéssel, de azért keresek tovább. Az alapanyagok közül három is először debütált a konyhámban, így a kumquat, a juharszirup és az édesburgonya is. A végeredmény nemcsak mutatós, de rendkívül finom is, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók
6-8 kumquat, felvágva
1 csésze cukor
két kisebb kacsamell
1 ek olívaolaj
1,5 ek juharszirup
édesburgonya.
mogyoróolaj
snidling
gránátalma

Egy kis fazékban forraljunk vizet, ebben a kumquatokat blansírozzuk fél percig, majd hideg vízzel hűtjük. A cukrot egy csésze vízzel elkeverjük, kis lángon szirupot készítünk, s ebben a kumquatokat 10 percig főzzük, amíg a közepük egyre átlátszóbb lesz. Szárítsuk le, és tegyük félre egy tányérra. A sütőt 200 fokra melegítjük, a kacsamellet sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítjük, majd a kacsamellet oldalanként 2 percig sütjük, átfordításkor megkenjük juharsziruppal. A húst ezután 8 percre a sütőbe tesszük, félidőben ismét megkenve juharsziruppal. Az édesburgonyát cikkcakkosan felszeleteljük, a mogyoróolajban hirtelen kisütjük. A húst a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd óvatosan felszeleteljük. 1-2 szelet édesburgonyaszeletre teszünk egy szelet kacsamellet, arra egy szelet kandírozott kumquatot. Végül gránátalmamagokkal és snidlinggel díszítjük.


2 komment

Címkék: kacsa kacsamell gránátalma martha stewart édesburgonya kumquat


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr11776875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ludmi 2008.11.19. 09:45:04

Szia!

Lehet kapni ilyen mandolint Budapesten, a Mesterkonyhában (1052 Budapest, Párizsi u. 9.)

ludmi

pisti 2008.11.20. 12:30:12

Elnézést egy teljesen OFF kérdés!
Hol vennétek angus bélszínt ha nem egy 15 kilósat akartok a rozmártól és a Culinarisban sem fél kilót 5000-ért? Elnézést!
az étel egyébként remek lehetett...