Annyi évértékelő, visszatekintő cikket olvastam az elmúlt napokban, hogy bár a műfaj végtelenül unalmas és közhelyes, én is lejegyzem, mi volt a legfontosabb gasztronómiai élményem és konyhai sikerem 2008-ban.
Legjobb éttermi vacsora: Maze by Gordon Ramsay (NY)
Ezen nem kellett sokat gondolkodnom, hiszen az elmúlt évben nem volt a New York-ihoz hasonló éttermi élményem, a Gordon Ramsay nevével fémjelzett Maze-ben bár hamar lezavarták a vacsorát, a csodás fogások mégis maradandó emléket jelentenek.
Legfontosabb konyhai siker: Angus bélszín mustármártással és sült polentával
Mivel régóta kísérletezek a bélszínsütéssel, egy mind ízét, állagát, sütését és küllemét tekintve egyaránt tökéletesen sikerült marhaszelet rendkívüli öröm, hát még hogy a mártás és a köret is kiváló hozzá!
Legjobb desszert: Csokoládé fondant újratöltve
Nem csinálok gyakran desszertet, de akkor is ez lenne a listavezető, ha minden héten feltennék egy újabb édes receptet, egyszerűen tökéletes. Van egy külön desszertes szakácskönyvem (Gordon Ramsay: Just desserts), szóval 2009-ben azért majd megpróbáljuk ezt is überelni!
Legfontosabb konyhafelszerelés: maga az új konyha
Mivel sokhónapos késés után 2008 végre megtörtént a várva vált költözés, lett új konyha is, nem is akármilyen! Jó nagy, kényelmes és szép is, majd egy külön posztban egyszer részletesen bemutatom fotókkal.
Na mit szól hozzá?