Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.06.14. 15:02 sbotond

Gyors vacsorák I. Lazacfilé serranoi sonkába csavart zöldspárgával

Egyszerű, gyorsan elkészíthető fogásról van szó, mely elemeiben ugyan eléggé elterjedt és közismert, ha szeretnénk rövid idő alatt összehozni egy finom vacsorát, akkor viszont kitűnő választás. Minden ízében friss és könnyű ez az összeállítás, a spárga és a lazac pedig kitűnően passzolnak egymáshoz, és mindkettő nagyon gyorsan elkészíthető, különösebb előkészületek nélkül.



Hozzávalók

200 g lazacderék
25 g vaj
2 ág friss rozmaring
1 ek liszt
1 csomag zöldspárga
2 szelet serranoi sonka
só, bors


A lazacot hideg vízben megmossuk, vágódeszkára fektetjük a bőrös részével lefelé, és miközben egyik tenyerünkkel finoman lenyomjuk, egy éles késsel óvatosan levágjuk a bőrét. Ezután húzzuk ki a húsból a szálkákat. Kevés lisztben forgassuk meg a lazacot, majd a felforrósított vajon pirítsuk meg hirtelen mindkét oldalát. Ezután tegyük 140 fokra előmelegített sütőbe 10 percre. Közben a spárgát is elkészítjük: a spárgaszálakat egyenként a végénél eltörjük, így pont a fás részét távolíthatjuk el, hámozni már nem szükséges (persze csak ha kellően vékony, friss zöldspárgákat vettünk). Egy kisebb, de magas falú fazékban vizet forralunk, a főzővizet sózzuk és egy kevés cukrot adunk hozzá. Érdemes a vízbe még egy kiskanál ecetet is tenni, így még szebb zöld lesz a végeredmény. A spárgát pontosan három percig főzzük, méghozzá úgy, hogy a feje ne legyen víz alatt, azt elég, ha a gőz puhítja. Ha a három perc letelt, a spárgákat azonnal kivesszük, és jeges vízbe mártjuk, hogy ne főjön tovább. A sonkaszeletekkel körbetekerjük, és egy kis sütőtálba tesszük, majd a sütőben felső pirítással a sonkát és a spárgát kicsit megpirítjuk. Lehet adni hozzá még hollandimártást is, de én annak este már nem állnék neki.


Szólj hozzá!

Címkék: lazac spárga gyors vacsora serranoi sonka


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr331184305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása