Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.06.19. 00:54 sbotond

Gyors vacsorák II. Steak pirított zöldségekkel és friss madársalátával

Kiadósabb, mint a legutóbbi lazac spárgával, sőt a nagydarab marhahús talán nem is felel meg a 3. követelménynek, nem feltétlen tekinthető könnyen emészthető fogásnak, de két pohár bor kíséretében nekem nem szokott álmatlan éjszakákat okozni, sőt. Az biztos, hogy nem zsíros, a hús sovány és a zöldségekhez szintén csak egy kis olívaolaj kell. A hús sütése persze vajban történik, és a tetejére is kerül egy kevés fokhagymás, sózott vaj. Tény, hogy nem túl szofisztikált, nem is kifejezetten eredeti receptről van szó, de egy fárasztó nap után ugyan ki szeretne bonyolult műveletekkel bajlódni? Kis odafigyeléssel és gyakorlattal nem nagyon lehet elrontani (csak arra figyeljünk, sose süssük túl a húst). Nem vagyok oda a leveles salátákért, viszont a madársaláta kivétel, abból bármennyit meg tudok enni.



Hozzávalók
1 db kb. 3 cm vastag steak
2 kisebb cukkini
1 piroshúsú kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
2 karika erőspaprika

1 marék madársaláta
2 ek olívaolaj
vaj a sütéshez és a hús tetejére


Legelőször kevés (1-2 teáskanálnyi) vajat felolvasztunk, ebbe jöhet só, bors és a szétzúzott, felaprított fokhagymagerezd. Ha kész, tegyük a hűtőbe. A cukkinit felkarikázzuk, a paprikát közepes nagyságban felkockázzuk, majd a felhevített olívaolajon először nagy lángon pirítjuk, majd kisebb lángon pároljuk. A húst - ha van - öntöttvas serpenyőben vajon mindkét oldalon hirtelen sütjük, közben kézzel óvatosan nyomkodjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon, de ne túl erősen, nehogy kimasszírozzuk belőle az értékes nedveket. Oldalanként 1-2 percig elég pirítani, közben sózzuk, borsozzuk. Ezután kb. 140 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5-6 percre. A sütőből kivéve 2-3 percig pihentetjük, majd a zöldségekkel és a friss madársalátával együtt tányérra helyezzük. A behűtött fűszeres vajat a hús tetejére tesszük 1-2 karika erőspaprika társaságában.


Szólj hozzá!

Címkék: paprika cukkini steak gyors vacsora


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr501194594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.