Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.10.23. 17:45 sbotond

Melyik Budapest legjobb piaca? II. A Nagyvásárcsarnok

A budapesti piacokat bemutató sorozat második részében a Fővám téri Nagycsarnokot jártam be,  a szavazás továbbra is folytatódik, a cikk végén lehet választani, melyik a legjobb hely a bevásárlásra a fővárosban.

Ha az angol főzőműsorokhoz hasonlót (Gordon Ramsay, Jamie Oliver, stb.) kellene rendeznem itt Budapesten, a bevásárlós részt egészen biztosan a Nagyvásárcsarnokban forgatnám le. Ez ugyanis messze a legszebb, leglátványosabb piac Budapesten, de a világ egyéb nagyvárosainak piacaival összehasonlítva is megállja a helyét, ha csak a külsejét vesszük alapul (kínálatában sajnos még van mit fejlődni).
 
 
Az épületet akkoriban húzták fel a XIX. század végén, amikor a többi hasonló stílusú (persze ennél kisebb) csarnok is felépült a Hold utcában, a Rákóczi téren, a Klauzál téren és a Hunyadi téren. Azelőtt a fővárosban 44 piacon lehetett vásárolni, de a körülmények ezeken a helyszíneken rendezetlenek és fertőzésveszélyesek voltak. A helyszín megválasztása több szempontból is ideális: közel van a Duna, így gyorsan a piacra juthattak a vízi úton szállított áruk, a vasúti sínek pedig egészen az épületig elvezettek. Ha elsétálunk az épülettől a külső Ferencváros irányába, még mindig felfedezhető sok egyéb olyan épület, mely valaha a piacot ellátta áruval: több malom is volt a Soroksári úton (ezek egy része még ma is áll), hátrébb pedig két vágóhíd is volt. Maga a Nagyvásárcsarnok viszont nemcsak ezekhez van elég közel, de a Belvároshoz is. Az épületet 1991-ben bezárták felújítás miatt, és 1994-ben nyílt meg újra a mai formában (a csarnok részletes története itt olvasható - az eddigi infók forrása is ez a cikk).
 
 
Tényleg jó a Nagycsarnokban sétálgatni, az embernek az az érzése, hogy nagyon profi dolog itt beszerezni a hozzávalókat az ebédhez. Van rengeteg hentes és zöldséges, de gyakran az az érzésem, mintha mindegyiknél majdnem ugyanazt lehetne kapni. Két hentest emelnék ki pozitív kivételként, az egyik a hátsó kijárattal szemben van balra, és nagyon szép marhahúsokat lehet nála kapni, a másik pedig a (hátulról nézve) bal szélső folyosón van, itt a legtöbb esetben kaphatunk bárányhúst.
 
 
A kedvenc részem a piacon egyértelműen a pince: többféle halárus van, az egyiknél mindig ki van téve egy hatalmas halfej. Az alagsorban vehetünk vadhúsokat is, igazából még itt sem ért soha csalódás, akár szarvassteaket kerestem, akár vadnyulat, mindig kapható volt minden.
 
 
Amikor még nem volt Culinaris, csak egy helyen lehetett egzotikus, különleges hozzávalókat, fűszereket és ritkaságokat beszerezni, ez pedig az alagsorban most is működő Ázsia bolt. Nagy választék van a különböző országokból származó alapanyagokból, és a sokféle friss zöldfűszer is egész olcsó (a pénztár előtt van közvetlenül egy nagy, fiókos hűtőszekrényszerűség).
 
A tejárusok szerintem nem a legjobbak, soknál csak ugyanolyan tejtermékeket kapsz, mint a közértben. Van viszont egy nagy sajtbolt, ahol mindig óriási sor áll, emiatt itt kicsit türelmetlenek az eladók, szerintem ilyesmit jobb a Fény utcai piacon venni, de persze ha épp itt vásárolunk be, jó eséllyel megkapunk mindent, ami kell (bár legutóbb pl. cheddar épp nem volt).
 
 
A csarnok hátsó részében kicsit kaotikusabb hangulat uralkodik, itt egy kis klasszikus kirakodóvásár van, viszont itt veszem a legjobb mézeket egy öreg nénitől, aki mindig arról panaszkodik, hogy a turisták kérnek kóstolót, de aztán nem vesznek mézet. Pedig tényleg nem drága nála a méz, és ezerféle van: hárs, selyemfű, gesztenye, akác, repce, stb.
 
 
A csarnok központi részét ezzel a hátsó traktussal egy kis folyosó köti össze, itt tanyáznak a gombaárusok, gyakran át akarnak verni, ha alkudozás közben az ember ott hagyja őket, hamar lejjebb mennek az árral. A galérián ahogy régen, most sem élelmiszert, hanem egyéb dolgokat árulnak, de itt vannak a lángosozók, talponállók és egy turistákra optimalizált étterem is.
 
 
A Nagyvásárcsarnok nemcsak egy piac, de az egyik legfontosabb turistalátványosság is egyben, folyton rengeteg olasz, német, skandináv és ázsiai turista bóklászik itt, emiatt a középső fő sétarésznél sorakozó pavilonok egy része kifejezetten rájuk specializálódott: téliszalámi, libamájkrém, erőspaprika, ostor, hímzett terítő.
 
Elsősorban hétvégén szoktam itt vásárolni, mert ez a piac van tízperces kényelmes sétára a lakásunktól, és szombat délelőtt tényleg nagyon hangulatos a hely.

 


51 komment

Címkék: piac nagyvásárcsarnok


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr491470199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

v2peti 2009.10.23. 21:28:23

Ez a második rész. Na de hol az első? Nem látok linket, és ha a piac kulcsszóra klikkelek, akkor is csak ez az egy cikk jelenik meg.

v2peti 2009.10.23. 21:29:38

@v2peti: Bocs, szóürakozott vagyok. Most már látom, de elsőre nem, tűnt fel, elbújik a másik kettő link között. :(

v2peti 2009.10.23. 21:31:36

Ilyen nincs! Beírom a bejegyzést felbukkan a link, benyomom a bocsot, eltűnik! :(

T. blogger! Légyszi töröld ki az eszmefuttatásomat, de előtte rakj ki állandó linket a piacos sorozatról!

RIO 2009.10.23. 21:50:28

az óbudai piac a legjobb,a flórián mögött,ezt mindenki tudja,itt meg bent sincs a listában-a fény utcai meg a kolosy téri meg a rózsadombi balfaszoknak való

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2009.10.23. 22:30:44

a nagyvásárcsarnok halasaival sajna kifejezetten rossz tapasztalataim vannak. tudom, hogy van ott tengeri halas is, és az jó, de az édesvizi halasoknál kicsi a választék, és sokszor szemmel láthatóan nagyon nem friss az áru.

az igazság kedvéért hozzáteszem: pont emiatt egy jó ideje már nem is veszek ott halat, meg se nézem őket, uh elvileg lehet, hogy változott a helyzet.

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2009.10.23. 22:35:36

bocs, most ott van. éljen a blog.hu :)

boldii9 2009.10.23. 22:48:00

Az a baj, hogy
a mézárús néni kommersz mézet árul
-hogy a húsosok felénél vagy pont van bőrös malac, -vagy szép a marhahús, de mindig mindenkinél pont ugyanaz történik (=nincs piac, ugyanonnan szerzik be),
-az is baj, hogy a turisták és embertársaink miatt nem lehet közeledni
-az meg nagyon nagy baj, hogy sok a rossz, csúnya áru még itt is
-az szintén baj, hogy az árus néha veszekszik, hogy ne fogják meg a cuccot, pedig nincs kiírva és nem rakott ki műanyag kesztyűt sem (lásd Olaszország)
-az is baj, hogy exotikus dolgok nincsenek, vagy aranyárban. Tudom, ott az Ázsia bolt, de akkor is, mangó? articsóka (nem is egzotikus), de mondjuk hány helyen van zeller?
-az is baj, hogy a minőség boltonként is gyakran ingadozó
-az meg megabaj, hogy ha nem gyalog jösz, rémálom a közlekedés és parkolás is.

-az a jó, hogy ha valaki odafigyel, azért lehet jót venni.

szóval ezért nem szállnék el még a helytől.

boldii9 2009.10.23. 22:49:03

az én kommentem is eltűnt pedig díjnyertes volt

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2009.10.23. 22:52:14

A békásmegyeri piac a legjobb, de az sincs a listában...

1bambi 2009.10.23. 22:52:15

A Nagycsarnokban a zöldség- és gyümölcsárusok jelentős része dohányzik a standoknál.

1bambi 2009.10.23. 22:54:46

A Nagycsarnokban a zöldség- és gyümölcsárusok nagy része dohányzik közvetlenül az áru mellett.

1bambi 2009.10.23. 22:55:23

(Bocs, az én kommentem is eltűnt egy darabig.)

zakmckracken · http://shanghai.stunts.hu 2009.10.23. 23:00:12

nekem a receptem (lakó és munkahelyből is adódóan) az alábbi:

marhahús, tengeri hal = nagycsarnok
zöldség, gyümölcs = Flórián téri piac

a Flórián téri piacon kizárólag a középen levő kis asztalokon és a piac körül található magánárusok méltók említésre (viszont ők annál inkább). Az árkartellező nagy pultos árusok szóra sem érdemesek, drágák és ugyanazt árulják mindenhol. A füstölthús árus a hátsó soron (heti 2x jön) szintén legendás, ezen kívül csak egy jó húsos van (de ott mindig van birka és pár más ritkább finomság), marhahúst normálisat nem kapni, azért bizony el kell menni a nagycsarnokba az általad is említett húsoshoz. Tengeri hal dettó, arra ott a nagycsarnok alagsor, esetleg a Metro áruház (de az nekem nem esik útba)

Articsókát és hasonlókat sajnos én is nagyon hiányolom, de idén a Flóriánon idén végre folyamatosan volt a másik két nagy kedvenc, rebarbara és füge, viszonlyag korrekt árakon.

Szóval bőven lenne hova fejlődni még kínálat terén mindkét helyen, de az elmúlt pár évben már érezhető a javulás.

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2009.10.23. 23:23:04

ja, és a kispesti piac sincs rajta a listán, tudom, nem a világ közepe, meg átlagpiac, de szerintem hold utcainál jobb, de talán még az újpestinél is (ott csak egyszer voltam).

336 2009.10.23. 23:25:20

Hol vásárol az ember fia mángoldot, patiszont, burjú lábszárat a velős csonttal együtt szeletelve, articsókát, kardamomot??? Távol vagyunk még...

wasp 2009.10.23. 23:29:03

Én nem tudok főzni, de imádok enni és időnként be is vásárolok, persze listával a kezemben. Én a XI. kerületben lakom ezért a Fehérvári piacra járok, amit nagyon szeretek. És nyílvánvalóan nem olyan patinás (haha), mint a Nagyváráscsarnok, de fantasztikus lenézni a másodikról az elsőre, főleg ünnepek környékén, a pultok roskadásig zöldségekkel, gyümölcsökkel, a hátsó traktusban isteni disznósajtot és csemege kolbászt lehet venni (én azt szeretem), kicsivel odébb hagymás kecskesajtot, friss tejet, stb. Nem fordul elő, hogy valamit ne találnék, mondjuk articsókát még sosem kerestem.

Luxa · http://blog.luxa.hu 2009.10.23. 23:30:07

@RIO: Ha görgeted a listát sem? :)

ledo76 2009.10.23. 23:30:17

@RIO: Teljesen egyetértek, hogy benn kéne lenni a listában, óbudai piac RULEZ!

sbotond 2009.10.24. 00:06:56

Az óbudai piac ott van a szavazólistán, csak le kell görgetni, hivatalos címe a Kórház utca, ezért nem Flórián tériként szerepel. A kispestinek utánanézek!

Abban igazatok van, hogy pl. tényleg nincsenek egzotikus termékek a zöldségesnél, holott ez ekkora piacnál elvárható lenne.

Van sok hibája a helynek, valóban, de nem akartam kizárólag a negatívumokra koncentrálni.

krizsoke 2009.10.24. 00:53:04

Ejnye kedves "Poll-r Internet szavazások", ez a kérdőív nagyon gyengére sikeredett!! 15ös listából csak 5 opció látszik? még színekkel sem jelzitek, h görgetni kell - ha már szöveggel nem. ejnye-ejnye.

sbotond 2009.10.24. 01:18:43

Nna, most belenyúltam a beágyazott kódba, így sokkal hosszabban látható egyből is a szavazási lista. Sajnos további piacokat viszont már nem enged beilleszteni :(

KenSentMe 2009.10.24. 01:45:08

A komment nem vész el, csak átalakul.. először elmegy a cenzorokhoz, akik egy kicsit átírják;)

agadou 2009.10.24. 02:19:43

A Nagycsarnokból vannak tapasztalataim. Valószínűleg máshol is hasonló a helyzet.

Némelyik kereskedőnek több standja is van ugyan azokkal az árukkal és árakkal. Ez nem segíti elő sem a választék sem az ár versenyt. A különböző kereskedők is többnyire ugyan azt árulják és az árakat is egyeztetik. A választék legjobb esetben is csak közepes. Pékárúból szinte nulla.

Az árakat gyakran nagyon magasra választják és mindaddig nem engednek belőle, amíg el nem kezd rohadni az áru (grépfruit, banán, sárgadinnye, citrom stb) és akkor van képük (és lehetőségük, a csarnok igazgatóság helyében ezt nem engedném meg) árengedménnyel tovább árulni. Sőt kivágják a rohadt részeket és úgy árulják tovább.

Alaphelyzetben egy árúból (pl. gyümölcs) kirakják a legszebb ládát és közben a pult mögül gyengébb árut adnak a vevőnek. Tipikusan akkor engedik, hogy a vevő vegyen a ládából, amikor az árú már romlásnak indult.

A zöldségesek jelentős része csal a mérlegelésnél. A mérlegek sok helyen úgy vannak beálltva, hogy nem látható a kijelző és/vagy a mérleg tányérja. Egyetlen kontrol mérleg van a csarnok legvégén. Ha valaki reklamál, akkor megvádolják, kivett az áruból és azért kevesebb.

A standok jelentős része zárás előtt 20-30 perccel bezár.

Az eladók jelentős része cigarettázik.

A Pipa utcai oldalon nagyon szűk a hely a forgalomhoz képest.

A bor választék és főleg az eladói segítség a bor választásnál nulla, vagy még annál is rosszabb. Úgy tesznek mintha értenének hozzá. Pedig nagyon sok külföldi itt vásárolna magyar bort.

Van mit javítani.

pappito · http://pappito.com 2009.10.24. 03:31:35

megérte volna utánaolvasni kicsit a piac épületének, mert az, hogy leirtad, hogy halas meg vadas az nem egy poszt.

az épület egyébként azért épült együtt több más piaccal, mert közadakozásból épültek a millenniumra, egyszerre, városi tervek alapján.

vasúti sinek a közelben sincsenek, sose is voltak, ellenben az uszályokon reggelente érkező árut a rakpartról a csarnok pincéi felé lejtő alagutakon juttatták a raktárakba, ahol mellesleg a hűtőkamrák is voltak, oda cuccoltak le az árusok.

eleinte a termelők maguk árultak, később a felvásárolók szállították be az árut.

Az az egész kor bizonoys szempontból csudálatos volt, persze sok szempontból nem igazán, de a kereskedelem virágzott, a csarnok helyei elképesztően drágák lettek és generációkon keresztül öröklődtek, nem véletlenül. a hid közelsége és a környező területek összes lakosa itt vásárolt, számos érdekes kifutófiú-cselédlány szerelemmel bonyolítva az életet.

érdemes tartalmat is blogolni, hamár a témát jól választja meg az ember

sok sikert

Gessler 2009.10.24. 07:48:40

Ez egy nulla. A legjobb az újpesti piac és nincs listán.

Cuburka 2009.10.24. 08:22:48

A gombás nénik egy rémálom. A kilónként 8.000 Forintos pöfeteget felrakja egy 70 éves mérlegre, felpakolja a súlyokat, közben cigerettázik, hunyorog, majd mond egy árat. Utánadkiabál amikor otthagyod...

A zöldségesek néhány kivételtől eltekintve nagyon parasztok. Egymás közt beszélgetnek, káromkodnak, és ahol lehet átvernek. Kedvenc tesztem a 20.000-es. Egyszer direkt kivittem 5 db-ot. Fizetésnél úgy tettem, mint akinek megszólal a telefonja, közben pakol a szatyorba és nem figyel. 5-ből 4 (!!!) lehagyott egy tízezrest. Persze elkértem :)

Tömeg, nincs parkoló, hosszú sorok.

De van valami hangulata, főleg egy Unicum után a galérián, reggel a Rudadból jövet....

Napi, heti szinten idejárni egy mazoizmus. Ha nem lennének turisták, rég tönkrement volna az egész.

há zé · http://indafoto.hu/hhzz 2009.10.24. 08:35:07

@1bambi: ezen én is mindig kiakadok. Kereken meg van tiltva a dohányzás az egész épületben (A Lehel téri csarnokban is) és mégis ott füstölnek... :(
Mondjuk nekem csak negatív tapasztalatom volt a Fővám téren. Igaz, csak aprósütit meg gyümölcsöt próbáltam ott venni néhányszor. A sütik kifejezetten a hulladék kategóriába sorolhatóak. :(

- Rendi - 2009.10.24. 08:50:45

Nekem az az érzésem a Nagyvásárcsarnokkal, hogy ráálltak a külföldiekre, és ennyi...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.24. 09:01:27

Apa. Hol vannak az igazi pesti csarnokok, a Hunyadi tér, Klauzál tér? Amiket itt felsoroltál a savazáson az mind kültelki piacok ill. turistalátványosságok. Az igazi echte pesti piacok -a Hold utcai kivételével- nincsenek itt (a Garay téri és a Lehel MÁR nem az. )

2009.10.24. 09:06:47

Nekem régen könnyű volt, mert 30 évig ott laktunk 10 percre (gyalog) a csarnoktól. Hetente kétszer ott vártam anyámat a Tolbuchin krt-i kapuban, és mentünk bevásárolni.
Később egyedül is idejártam, pláne, mikor az épületet felújították, és még közelebb költözött hozzánk a piac ugye a most elbontott Közraktárakba)
Mostanában ritkán bukkanok fel, mert már az külön program, hogy bebumlizzak, uram bocsá` leparkoljak a környéken, de ami fura, hogy a régi "drága" sor (ezt még anyukámtól tanultam, anno valóban itt volt a legdrágább, de a legszebb zöldség-gyümölcs is), az egyetem felőli maszek sor csakis turistáknak árul.
Persze, rengeteg a turista, de tényleg annyi van, hogy egy egész sornyi bolt kell nekik?
Aztán, mivel ugye ritkán járok, nincsenek kialakult helyeim, és így -tisztelet a kivételnek- még sasszemmel figyelve is gyakran átvernek: csúnyább árut kapok, mint, ami kint van a pulton, de olyan is volt már, hogy kívülről szép volt az áru, csak belül rohadt az egész..
A halas rész pedig szerintem botrányosan lepusztult, innen elmenve már teljesen jó érzéssel tudok még a nagy hiperszuperek halas részlegein is vásárolni.
És ami még hiányzik, az az őstermelő nénikék -bácsikák (a Petőfi-híd végi előtérben voltak, de nem csak az erdei gombások, tejesek, hanem valóban az 5 csomag répát vagy palántát vagy öt zacskó aratási körtét meg 6 csokor virágot is behozta a néni)
Ha ilyet akarok, akkor irány csüt-szombaton a Budafoki piac
Amiért be szoktam menni, az szezonban friss erdei gomba (bár istentelen drágán adják), az Ázsia bolt.
Minden másért a Budafokira megyek, ami nem szép, nem nagy, az üzletek fele ott is ugyanannak a kezében van (1 ember pl. 3 zöldséges standot tart fent, meg az összes hentes ugyanahhoz tartozik), de az áru friss, azt kapom, amit kérek, sőt, válogathatok...

csillagkutya seven 2009.10.24. 09:54:44

bunkó árusok, akik akár 30-50 Ft-al is átvernek... azóta sem mentem oda!
de gondolom ez mindenhol így van, hiszen magyarok vagyunk:((

lilike13 2009.10.24. 09:55:45

A Batthyány téri nem piac, az vagy ötven évvel ezelőtt volt az! Annak, aki a békásmegyerit dícséri, üzenem, olyan koszos, igénytelen, ócska húsárúval feltöltött piacot hál istennek még nem láttam. A maszek termelők füstölt húsai minősíthetetlenek, például az ott vásárolt csülök totálisan sótlan volt. A Nagvásárcsarnok egy múzeum, kirakat. A Kulinárist meg inkább nem emlegetném, méregdrága. És átvágós. Kaptam valakitől a névnapomra csokoládéba mártott kávét egy csomaggal: és nem kávé volt a belsejében! Amúgy én a Bosnyákon vásárolok, mert ott dolgozom, és mindig van valami, amit ott érdemes megvenni, kedvenc kofák, friss zöldségek, májas kacsa, liba, vagy kínai Pista bácsi, akinél mindig 1000 forint a 200 grammos valódi Nestlé nescafe.

Bocskov Jordán 2009.10.24. 10:06:28

A legjobb akkor lehetne bármelyik, ha még lenne magyarországon normális zöldségtermesztési kultúra. A professzionális bolgár kertészek szinte teljesen kihaltak, csak a génkezelt import maradt.

Puncskocka 2009.10.24. 10:08:10

nekem kicsit olyan romantikus piac hatása van az épület miatt, kicsit olyan múzeum jellegű,de minőségi piac, én szeretek oda járni

sbotond 2009.10.24. 10:13:09

@pappito: A cikkben, melyet a történeti infók forrásaként be is linkeltem, több helyen is utalnak a csarnokig elvezető vasútra, pl.: "A köszöntő után begurult az épületbe az első tehervonat, és egy nap múlva a Nagyvásárcsarnokban megkezdődött az élet." vagy "A központi Vásárcsarnok költségeit igencsak megdobta a tűzkárok helyreállítása, továbbá a nagyméretű áruforgalom zökkenőmentes lebonyolítását lehetővé tevő vasúti sín és alagút kiépítése." Szóval nem mulasztottam el utánaolvasni.

@gessler: az Újpesti piac ott van a listán!

Angool · http://angol.freebase.hu 2009.10.24. 10:35:20

A többi is ilyen igényes, mint a Nagyvásárcsarnok?

BigManRay 2009.10.24. 10:54:25

ahova én járok ott mindig van articsoka,avocado,szeder,afonya miegymas.. nektek messze van de nekem 5 perc gyalog... ;)

mangorlo 2009.10.24. 10:58:17

nekem a lehel (elmunkas) a nyero. egyreszt ott lakom kozelben masreszt az ostermelok meg mindig jok. es a savanyusagos kinalat is eleg jo. bele lehet futni ritkabb dolgokba pl multkor vettem istengyalulta tokot

Briguci77 2009.10.24. 11:12:06

Újpalotai piac is kimaradt.Szerintem jó kis piac anyukám pont ott lakik mögötte, állandóan odajár vásárolni de még soha nem panaszkodott.

2009.10.24. 12:28:07

ez a legszebb, ellenben szerintem a rákóczi téri a legjobb.

Új Nick 2009.10.24. 12:48:55

A Rákospalota - Újpest határán lévő (Hubay Jenő tér) sincs a listában, pedig nagyon jó termelői árukat lehet itt kapni!

maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Budapest,+Hungary&ll=47.562789,19.115658&spn=0.00168,0.003777&t=h&z=18

Dr_D · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.24. 13:08:06

a házirétes és a lángos jó. ezért megéri ide menni. amúgy a lehel lehet hogy jobb (de ott ocsmány a lángos!) bár szerintem egy szint.

jeeka · http://lmv.hu/tudatostulfogyaszto 2009.10.24. 13:30:07

Tavalyi videónk a vásárcsarnokból:
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="460" height="385" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"><param name="quality" value="high" /><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="flashvars" value="vID=3b967e1b69&autostart=false" /><param name="name" value="guPlayer-3b967e1b69" /><param name="src" value="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf" /><param name="bgcolor" value="#666666" /><embed flashvars="vID=3b967e1b69&autostart=false" src="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf" quality="high" bgcolor="#666666" width="460" height="385" name="guPlayer-3b967e1b69" align="middle" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed></object>

czinezine 2009.10.28. 11:11:43

Ajánlom figyelmedbe a Hold utcait is! Hacsak nem az volt az első?! Mert azt én sem találom.

Anyway: a Fővámon tök király a lángos, de figyelni kell, hogy friss legyen, mert előre készítik és az már száraz! Szóval nyugodtan kérni kell frisset.

Hiszen mi vagyunk a fizető vendégek!

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.10.30. 13:26:26

A Gyáli lengyel piac a legjobb és pont.
Kard 60000
Sokkoló 2000
fű 2000

kergesedolelek 2012.08.13. 15:49:18

@boldii9: Kíváncsi vagyok, hogy a néni méze mitől kommersz?

boldii 2012.08.13. 16:02:12

@kergesedolelek: A cimkén levő "forgalmazza Nagy és Társa" vagy hasonló felirat miatt :)
süti beállítások módosítása