Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.01.31. 10:27 sbotond

Francia pezsgőhab

 Egy vacsorát illik desszerttel befejezni. De mi van akkor, ha az előétel, két főfogás után már úgy érezzük, egyszerűen nincs hely? Ilyen esetekre egy gondosan összeállított menü jelenthet megoldást: ha azt látjuk, hogy a vacsora többi fogása viszonylag nehéz, és a vendégek várhatóan már eltelítődnek, mire a desszertre kerül a sor, érdemes a nehéz mousse-ok vagy egy fajsúlyos csokoládé fondant helyett könnyű, szinte légies édességet készíteni. Ilyen az alábbi recept is, a francia pezsgőhab, mely garantáltan nem fogja megterhelni a gyomrot, sőt a savanykás eper még jól is esik ilyenkor!

Hozzávalók
12 g zselatinpor
3 friss tojás
8 dkg cukor
1 dl pezsgő
1 ek lime-lé
125 g tejszín
eper

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehér habbá verjük, ehhez óvatosan hozzáadjuk a pezsgőt és a lime-levet. A zselatinport a tasakon leírtak szerint a tűzhelyen vízzel eldolgozzuk. Hozzáadunk 2-3 kanálnyit a pezsgőkrémből, alaposan kikeverjük, majd a maradék krémmel összedolgozzuk és 10 percre hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön felverjük, majd először a tejszínhabot, utána pedig a tojáshabot a már hűlő krémhez adjuk, elkeverjük. A kész keveréket talpaspoharakba töltjük és két órán át a hűtőben tartjuk. Tálaláskor egy-egy szem eperrel és mentalevéllel díszítjük.
A recept az Ínyenc magazin legutóbbi számából származik.


5 komment

Címkék: pezsgő eper desszert


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr531716432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klikk ide · http://www.ejatekok.com/ 2010.01.31. 16:37:35

Az eper és a pezsgőhab találkozása gyönyörű.

EztNemHiszemEl 2010.01.31. 16:45:18

@klikk ide: Hát még ez a hátsó! :D
De azért kipróbálom ezt a pezsgőhab-ot is.

yeamon 2010.01.31. 17:33:16

hát nem tudom, nyers tojás az nemokés...

sbotond 2010.01.31. 20:17:43

Nyers tojás pedig sokmindenbe megy, mousse-ok, majonéz, és még sorolhatnám. Ennyi rizikót érdemes vállalni...