Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.02.27. 13:25 sbotond

English breakfast - a reggelik királya

Egyértelműen ez a tökéletes, univerzális reggeli egy ráérős napon: mindegy, hogy túrázásra készülsz vagy csak szeretnél túlélni egy borzasztó másnaposságot, az english breakfast mindenre jó. Már az elkészítése is öröm, nem lehet elrontani, csak nyugodtan figyeld, ahogy a hozzávalók szépen összesülnek a serpenyőben. Nagyon sokféle változata ismert (kimerítő szakirodalom olvasható minderről itt), az én kedvenc összeállításom a következő:
egy pár sütnivaló kolbász

  • bacon
  • gomba
  • paradicsom (egy nagyobb vagy pár kisebb egész és egy konzerv hámozott)
  • vörösbab
  • röszti
  • tojás

A hámozott paradicsomot egy kisebb lábosba öntjük, alaposan szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a vörösbabot (a levét öntsük le, ne tegyük bele), és egész kis lángon melegítjük (ne kezdjen bugyogni). A rösztit érdemes sütésre készen tartani a fagyasztóban, vagy venni egy adag bolti mirelitcsomagot (reggelire teljesen jó), a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kb. negyedóra alatt készre sütjük. Eközben a serpenyőbe kevés olajat öntünk, a kolbászt beirdalva a baconnel együtt nagy lángon sütjük, közben hozzáadjuk a gombát és a félbevágott paradicsomot is, s a legvégén hozzáütjük a tojást. Szedünk némi paradicsomos babot a tányérra, majd a serpenyő tartalmát is mellépakoljuk. Fekete tea és narancslé illik hozzá, kávé nem annyira.

Utána egy-másfél óráig ne tervezzünk programot! Nincs jobb egy ilyen reggeli után, mint teljesen leszedált állapotban, üres tekintettel kibámulni az ablakon. 


2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr501794664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaijin 2010.03.22. 15:30:33

gyönyörű.
egy hétig toltam ilyet minden reggel Ascot mellett egy kis fogadóban (royal forester), csak rösti helyett friss pirítós volt.
még ebédelni se nagyon akartam.

a kontinental brekföstöt nem lehet egy napon említeni vele.

sbotond 2010.03.22. 20:57:40

@gaijin: igen, én is Londonban minden nap ezt reggeliztem egy héten át, és mégsem untam meg