A tavasz beköszöntével végre búcsút inthetünk a hidegnek: nemcsak a strandok nyitnak ki most hétvégén, de újra eljött a szabadtéri sütés-főzés szezonja. Mindennél jobb az ebéd, ha szabadtűzön készül, a főzés és a végén az ízek egyaránt. Ez még akkor is így van, ha a legegyszerűbb ételeket készítjük el, ami a konyhában, tűzhelyen főzve unalmas lenne. Két-három hete séta közben a levegőbe szimatolva már megéreztem, hogy valaki a környéken kerti sütésbe fogott - borzasztóan irigyeltem az illetőt, úgyhogy az első adandó alkalommal úgy intéztem, hogy én is megejthessem az első idei bográcsolást.
Egyszerű borjúpörkölt készült, a pörkölt témakörét már minden lehetséges oldalról körbejártam egy tavalyi posztban, úgyhogy most csak egy rövid videó álljon itt a múlt hétvégi kerti főzésről, benne a hosszadalmas folyamat szemmel tartását szép lassan elunó kutyussal.
Na mit szól hozzá?