Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.06.25. 00:32 sbotond

Strawberry Margarita - desszert helyett

Alapvetően nem vagyok oda a koktélokért, mert a jó rövideket szívesebben iszom magában, kár azt mindenfélével összepancsolni. A tequila is leggyakrabban csak só és citrom kíséretében, tisztán csúszik le. A strawberry margaritát sem elsősorban koktélként szeretem, hanem egy olyan eperturmixként, ami sokkal érdekesebb, mint azok a gyümölcsturmixok, amiket reggelire szoktam inni :). Nyáron különösen jólesik a sok jég miatt, ilyenkor amúgy sem kívánjuk annyira a töményet tisztán. Mondjuk pont ezért trükkös, csak a gyümölcs íze érvényesül, és az alkohol hatását már csak akkor lehet észrevenni, amikor az ember feláll az asztaltól. Az elkészítése is szórakoztató, nagyon klassz a sok jeget összedarálni az eperrel és a többi hozzávalókkal, aztán pedig cukros szélű poharakba tölteni. Tulajdonképpen desszert helyett is felszolgálhatjuk egy késő esti vacsora végén. Mindig fejenként minimum két adaggal számoljunk, ha ezt egyszer megkóstolja valaki, az tuti kérni fog repetát!

Hozzávalók (4 adag)
1,5 dl silver tequila
6 cl triple sec
2 lime leve
18 eper
jég

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, alaposan összeturmixoljuk, és cukorba mártott poharakba töltjük. Tudom, ez a képen nem margaritás pohár, de majd beszerzek párat!


Szólj hozzá!

Címkék: eper tequila margarita


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr182108132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.