Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.09.07. 09:41 sbotond

Spenótos-kéksajtos lazac

Ez a recept épp egy lépéssel hosszabb annál, hogy a gyors vacsorák sorozatba tegyem, de még így is simán össze lehet ütni hétköznap este is. Ezeket a hozzávalókat külön-külön, akár magában is nagyon szeretem, együtt viszont különösen finom az összhatás, megéri rászánni az előkészületekre kb. negyven perccel többet. A kéksajtnak hála még jobban esik hozzá a fehérbor, mint az egyéb lazacos ételekhez. A spenót könnyít valamennyit a sajt zsírosságán, a pirított dió pedig egy további pluszt ad hozzá a végeredményhez.

Hozzávalók két főre
2 szelet lazac (egyenként kb. 130 g)
80 g kéksajt
80 g spenót
40 g vaj
citrom
só, bors
2 ek darált dió
 
A lazacszeleteket kivajazott, tűzálló tálba tesszük, citrommal megkenjük, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. A spenótleveleket forró vízben 2-3 percig hirtelen főzzük, majd apróra vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kéksajtot és a vajat villával egyenletesen eldolgozzuk. A spenótot a lazacszeletekre pakoljuk, erre jöhet a kéksajtos-vajas keverék. A sütőben 10 percig sütjük, majd még két percig állítsuk felső pirításra a sütőt. Közben a darált diót serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor a halról lefolyt kéksajtos-vajas keverékből tegyünk egy kanállal a lazacszelet mellé a tányérra, a lazacszelet tetejét kevés pirított dióval megszórjuk, majd egy szelet citrommal tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: spenót lazac dió kéksajt gyors vacsora


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr662276433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.