Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2011.03.07. 21:27 sbotond

Brie sajtos, lilahagymás tésztakorongok

Nemrég leírtam, miért jó, ha üdvözlőfalattal indítjuk a vacsorát. Persze még jobb, ha többfélét tálalunk fel belőlük, érdekes ízpárosításokat létrehozva. Ezzel a módszerrel kiemelhetjük, erősíthetjük az egyes ízeket. A legutóbb bemutatott lazacos falatok brie sajtos, lilahagymás korongok társaságában kerültek az asztalra: a füstölt lazac és a kapribogyó erőteljes íze után mindenkinek jólestek a lágy sajt és fűszeres lilahagymalekvár felhasználásával készült kis sütik.

Hozzávalók
250 g leveles tészta
125 g brie sajt
2 ek olivaolaj
2 közepes lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
friss kakukkfűlevél, felaprítva
1 tk fehérborecet
1 tk barnacukor
só, bors

A tésztát kinyújtjuk, és 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Fektessük ezeket egy sütőpapírra, és szurkáljuk meg villával! 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Az olajat serpenyőben felhevítjük, majd ebben a felkarikázott lilahagymát alacsony lángon 15 percig pároljuk gyakori kevergetés mellett. Hozzáadjuk a fokhagymát (szintén felaprítva) és a kakukkfüvet, és főzzük még öt percig!

Ekkor jöhet bele a fehérborecet és a barnacukor, további keverés mellett nagyobb lángon karamellizáljuk a hagymát. Az így elkészült hagymás keverékből egy-egy kanálnyit a tésztakorongokra szedünk, majd a tetejére tesszük a brie sajtdarabkákat. Tegyük az egészet a kihűlőben levő sütőbe, hogy a sajt kicsit megolvadjon, és már tálalható is!

 


Szólj hozzá!

Címkék: lilahagyma brie sajt üdvözlőfalat


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr602719951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.