Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2013.12.23. 12:40 sbotond

Receptötletek karácsonyra

Az utolsó percre hagytad a menü összeállítását, és ötleted sincs, mit főzz holnap este? Összegyűjtöttem húsz receptet a korábbi posztjaimból, ami jól jöhet karácsony estére!

Hors d'oeuvre, előételek

Libamáj-terrine pirított kaláccsal és szamócalekvárral

libamaj-terrine-w.jpg

Kecskesajtos, vörösáfonyás kosárkák

kecskesajtosafonyasudv.jpg

Brie sajtos, lilahagymás tésztakorongok

Füstölt lazacos üdvözlőfalat

lazacfalat.jpg

Fűszeres vöröstonhaltekercsek

vorostonhal.jpg

Levesek

Sütőtökkrémleves pancettával és pirított fenyőmaggal

sutotokkremleves-w.jpg

Tormás burgonyakrémleves garnélával

burgonyakremleves.jpg

Zöldborsókrémleves pirított baconnel

zoldborsoleves.jpg

Szoljanka

Szoljanka.jpg

Ököruszályleves sok Madeirával

Főételek

Szarvasbélszín aszalt vörösáfonyás, diós, fahéjas ribizlimártással és burgonyafánkkal

szarvasbelszin-w.jpg

Lazacos kulebjak

kulebjak.jpg

Lassan sült báránylapocka fűszeresen

Szarvassült vörösboros szósszal és sáfrányos polentával

szarvassult.jpg

Wellington bélszín

Desszertek

Francia pezsgőhab

pezsgohab.jpg

Forró csokoládé fondant

csokimousse.jpg

Áfonyás pite

Csokis-mandarinos-mákos minikuglóf

smakoskuglof.jpg

Banánhab


2 komment

Címkék: tipp karacsony desszert eloetel foetel


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr945705490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiduj 2013.12.25. 10:24:29

Abszolút hasznos, praktikus és egyszerû, elérhetô árú receptek. Már, ha milliomosoknak készült a poszt....

élhetetlen 2013.12.25. 14:56:12

Minimál luxus nálam. Egyedül élek, és nem megyek el senkihez Szenteste vacsorázni. A karácsonyi ajándékokról az a véleményem, hogy olyat kell adni, ami el is fogy karácsonykor, nem terheljük a barátaink lakását csak nekünk tetsző dolgokkal. (Én mézest sütök, ischlert, sajtkrémmel töltött mini pogácsát kérés szerint). Ezt a szemléletemet több barátom magáévá tette. Így alakult, hogy adott barátnőmtől kaptam a karácsonyi pakkban édesköményt is. Volt két és fél deci tejszinem is. A mélyhűtőből előkerült egy szelet amúr, tejszinben, kevés olívaolajjal serpenyőben megpároltam. (az amúrt a kolléganőm fogja, tőle szoktam bespájzolni). Ugyanezt tettem a felszeletelt édesköménnyel is, (só, bors mindkét esetben). A sütőben közben megsült a kicsi oszlopokra vágott , picit megolajozott, fűszerezett három fehér és három sárgarépa. Összedobtam még egy kruplipürét. A luxus vacsora: tejszínben párolt amúr, édesköménnyel, sült zöldségekkel, krumplipürével.
Boldog Karácsonyt!