Nemrég kaptam ajándékba ezt a Gordon Ramsay szakácskönyvet, tele zseniális receptekkel. Abszolút hobbiszakácsokra optimalizált műről van szó, mely azonban nem nélkülözi a maximális igényességet, így olyan ételeket készíthetünk sok esetben akár 30 perc alatt, melyekhez nincs szükség még a hazai boltok szegényes választékával mérve sem beszerezhetetlen hozzávalókra, s a végeredmény külleme és ízhatása ennek ellenére lenyűgöző. Ahogy a kémfilmekben a főhős akár háztartási vegyszerekből képes időzített bombát összerakni, úgy adja Ramsay a kezünkbe az egyszerű és kevés - de minden esetben természetes és jó minőségű - alapanyagból összeüthető, rendkívül ízletes fogások titkának kulcsát. Ha pedig az ember néha mégis hozzáférhet ritka hozzávalókhoz, a könyv végén külön fejezet kínál extra fogásokat. Szintén külön blokkokat alkotnak a kétszemélyes vacsorák vagy a népesebb társaságnak készítendő receptek. Szomorú, hogy ezt a könyvet Londonból kellett beszerezni, mert nálunk még nem adták ki.
A soron következő három bejegyzésem (lásd feljebb) ebből a szakácskönyvből származik, tulajdonképpen egy háromfogásos ebédről van szó, és igen, megtört a jég, végre desszertet is készítettem, most először. (Tulajdonképpen tegnap e három bejegyzés előkészítése során egész nap ettünk, déltől este hétig).
Na mit szól hozzá?