Hozzávalók
Szeletelt báránygerinc
4 ág friss rozmaring
4 ág friss zsálya
1 kk koriandermag
1 kis szelet kenyér
1 kanál dijoni mustár
50 g vaj
1 ek tejszín
1 kisebb cukkini
1 kisebb padlizsán
1 piros kaliforniai paprika
3 paradicsom
1 fehér hagyma
1 gerezd fokhagyma
Először készítsük elő a fűszerkérget, a fűszernövényeket felaprítjuk, majd só, a fokhagyma és egészborsok társaságában kőmozsárban egyenletes masszává dolgozzuk. A kenyérszeletet sütőben megpirítjuk, felkockázzuk, és a keverékhez morzsoljuk. A mozsárban még egy ideig őröljük a keveréket, és készen is vagyunk. Öntöttvas serpenyőben a vaj felét felforrósítjuk, majd a hússzeletek minden oldalát nagy lángon egy-egy percig pirítjuk. Ezután a szeleteket szorosan egymás mellé állítjuk, s külső peremüket megkenjük mustárral, erre kerül a fűszerkéreg. 200 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük. A körethez lábosban felolvasztjuk a maradék vajat, ezen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, egy kevés fokhagymát, majd hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, és fedő alatt puhára pároljuk. A serpenyőből kivesszük a húsokat, a vajat és a húsból kisült levet vörösborral felöntjük, még egy kevés vajat és tejszínt teszünk hozzá, és mártássá sűrítjük.
Na mit szól hozzá?