Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2013.06.25. 08:00 sbotond

Spárgareggeli 1. Posírozott tojás iberico sonkával és spárgával

A spárgaszezon végén járunk, de ha nyitott szemmel járunk, még beszerezhetünk egy csomaggal, és mivel már sok spárgás vacsorát és ebédet mutattam itt be, viszont ezt a zöldséget tényleg nem lehet megunni, jöjjön néhány reggeli is! Ezek nagyon gyorsan, percek alatt elkészíthetőek, így hétköznap reggel is nyugodtan nekiállhatunk. Sőt, én kifejezetten szeretem például a sokak által utált hétfő reggeleket feldobni egy különleges, akár a szokásosnál kicsit munkásabb reggelivel, elvégre ennyit igazán megérdemel a munkásember egy tál müzli helyett! Az iberico sonkát Barcelonából kaptam ajándékba, és nem véletlenül ilyen híres, minden falat emlékezetes élmény önmagában is, de még jobb a roppanós spárgával és a krémes tojással kombinálva.

spargareggeli-w.jpg

Hozzávalók

  • 2 szelet iberico sonka
  • 1 tojás
  • 7-8 szál spárga
  • 2 ek ecet
  • só, bors

A spárgát 4 perc alatt főzzük 1 ek ecettel és egy csipet sóval dúsított főzővízben 4 percig úgy, hogy a spárgaszálak feje ne legyen víz alatt, azokat csak a gőz érje. Fontos, hogy a megadott időt ne lépjük túl, sőt ha a spárga vékony, még rövidíthetjük is. Csakis így lesz a zöldség roppanós és jó ízű. Az ecet abban segít, hogy a spárga színe szép sötétzöld legyen.

A posírozott tojáshoz forraljunk vize, sózzuk és tegyünk bele 1 ek ecetet, majd amikor zubog, a tojást üssük egy nagyobb, laposabb kanálba, és abból csúsztassuk óvatosan a vízbe. A kanállal óvatosan hajtogassuk vissza a zubogó vízben túlságosan szétszaladó  fehérjét, és főzzük kb. 2-3 percig.

Tálaláshoz szedjük a spárgát tányérra, tegyük a tetejére a posírozott tojást, és óvatosan nyomjuk meg, hogy kicsit kibuggyanjon a sárgája. Tegyük mellé a sonkaszeleteket, és ha a kávé is kész, már neki is láthatunk! Holnap egy még izgalmasabb spárgareggelivel folytatjuk!


Szólj hozzá!

Címkék: tojás sonka spárga


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr665376406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása