A húsvét talán az egyetlen olyan ünnepünk, amikor nem az ebéd vagy a vacsora, hanem a reggeli játssza a főszerepet, sok sonkával, tojással, friss tavaszi zöldségekkel. Mivel amúgy is imádok reggelizni, a húsvét a kedvenc ünnepeim egyike. Gyerekkorom óta óriási reggeliket csaptunk a húsvéti hétvége minden napján. A hagyományokat követve kötözött sonkát és parasztsonkát egyaránt vettem, mindkettőt a Nagycsarnokban (a bolti vizenyős, gumilövedékszerű álsonkák veszélyeiről a kiváló malackaraj blog írt kimerítő összefoglalót). Tegnap letudtam a sonkafőzést, az egyik sonkafőzőlében főttek meg a tojások is, a másikban a mai napon bableves készül. Bevásároltam friss zöldségekből, nomeg tormából, mustárból és majonézből is, és az ünnep fényét emelendő kalácsot is sütöttem, a Fűszer és Lélekről néztem ki egy autentikus receptet, szerintem most lett a legszebb (már korábban is próbálkoztam ezzel párszor, de akkor nem lett olyan formás, hogy érdemes lett volna megörökíteni). Jó étvágyat a reggelihez!
2009.04.12. 13:40 sbotond
Húsvéti reggeli parasztsonkával, kaláccsal
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr451060912
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Na mit szól hozzá?