Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.04.12. 13:40 sbotond

Húsvéti reggeli parasztsonkával, kaláccsal

A húsvét talán az egyetlen olyan ünnepünk, amikor nem az ebéd vagy a vacsora, hanem a reggeli játssza a főszerepet, sok sonkával, tojással, friss tavaszi zöldségekkel. Mivel amúgy is imádok reggelizni, a húsvét a kedvenc ünnepeim egyike. Gyerekkorom óta óriási reggeliket csaptunk a húsvéti hétvége minden napján. A hagyományokat követve kötözött sonkát és parasztsonkát egyaránt vettem, mindkettőt a Nagycsarnokban (a bolti vizenyős, gumilövedékszerű álsonkák veszélyeiről a kiváló malackaraj blog írt kimerítő összefoglalót). Tegnap letudtam a sonkafőzést, az egyik sonkafőzőlében főttek meg a tojások is, a másikban a mai napon bableves készül. Bevásároltam friss zöldségekből, nomeg tormából, mustárból és majonézből is, és az ünnep fényét emelendő kalácsot is sütöttem, a Fűszer és Lélekről néztem ki egy autentikus receptet, szerintem most lett a legszebb (már korábban is próbálkoztam ezzel párszor, de akkor nem lett olyan formás, hogy érdemes lett volna megörökíteni). Jó étvágyat a reggelihez!


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr891060912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása