Ha valaki még napjainkban is képes felidézni a kádári "a krumplileves az legyen krumplileves" mondást, annak mindenképpen érdemes lenne kipróbálni ezt a változatot, majd keresni egy jobb szófordulatot. Krumpliból ugyanis lehet olyan ünnepi ételt is főzni, ami már nyomokban sem emlékeztet a menzáról ismert kádári alaplevesre. Ebben a receptben nem is a garnéla jelenti azt a legfontosabb pluszt, ami a leginkább feldobja és teljesen megújítja a jó öreg krumplilevest, hanem a torma. Az ereje a főzés közben elszáll, de az íze nagyon jól kiegészíti a burgonyát, és a rákhoz is passzol. A receptet az Ínyenc magazinban találtam, csak egy hiba volt benne: leveskocka szerepelt a hozzávalók között, ezt természetesen igazi alaplével helyettesítettem.
Hozzávalók
16 garnéla
2 salottahagyma
1 sárgarépa
75 dkg burgonya
2 ek vaj
1 liter zöldség- vagy csirke alaplé
2 dl tejszín
1 ek reszelt torma
só, bors
Na mit szól hozzá?