Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2012.09.18. 19:06 sbotond

Legkedvesebb sajtburger-emlékeim Amerikából

Ma van az Egyesült Államokban a Nemzeti Sajtburgernap, és ebből az alkalomból összegyűjtöttem a legszebb sajtburgeres emlékeimet az elmúlt két évből. Ebben az időszakban kétszer jártam Amerikában, egyszer a nyugati parton tettem autós körutat, idén pedig a déli államokban. Mindkét vidéken nagyszerű sajtburgerekkel és hangulatos helyekkel találkoztam, ajánlom ezeket mindenkinek, aki erre jár.

1. Mr. D'z Route 66 Diner

Kezdjük a sajtburgerkörtúrát a legendás 66-os út mentén, Arizonában! Itt található a helyi mércével őskövületnek számító Mr. D's diner, hamisítatlan ötvenesévekbeli hangulat uralkodik a helyen, mintha a Grease elevenedne meg, de ami a lényeg, hogy csodás sajtburgert adnak, klasszikus piros kosárkában. A hús tökéletesen van megsütve, vaskos, de jól átsütött bacon is jár hozzá, és persze kiváló minőségű sajt, mindez kifogástalan zsömlében.

route66.jpg

route66out.jpg

2. Crown Railroad Cafe Flagstaff, a híres Railway Burger

Flagstaff városkát a vasút tette anno naggyá, és még ma is rengeteg, óriási, végtelen hosszúságú vonat jár erre. Nem csoda, hogy a híres helyi hamburgert is erről nevezték el. A húst az étel elnevezéséhez illően úgy méretezték, hogy attól egy fűtő is jóllakjon. Nagyszerű káposztasaláta és a jellegzetes amerika, édeskés uborka jár hozzá. Flagstaff egyébként nagy egyetemváros is, úgyhogy a Crown Railroad Cafe-ban is mindig sok a diák, nagyon jó a hangulat. A plafonra függesztett pályán villanyvasút zakatol, megadva a hangulatot a railway burger eltüntetéséhez.

railwayb.jpg

railway.jpg

3. Early Girl Eatery, Asheville, az organikus cheeseburger

Egy nagy ugrással Észak-Karolinába érkezünk, Asheville városába, egyenesen az Early Girl Eatery-be, ami annak ellenére kiváló sajtburgerrel lepi meg az utazókat és a helyi vendégeket, hogy minden organikus, bio és fair trade (ezek a jellemzők általában egyet jelentenek a markáns ízek hiányával). Állítólag ez Andie MacDowell kedvenc hamburgerezője, aki azt mondta, ez egy olyan hely, mint a tipikus zsíros dinerek, csak éppen zsír nélkül. A sajtburger zsemléje egyenesen zseniális és a köretként felszolgált krumpli is maximális pontszámot érdemel.

asheville.jpg

Jövőre egyébként itt Magyarországon is bevezethetnénk már egy Nemzeti Sajtburger Napot, elvégre egyre több helyen találunk Budapesten is jó sajtburgereket!


3 komment · 1 trackback

Címkék: amerika hamburger


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr994786492

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A sült patkány a jövő hotdogja? 2012.09.18. 21:30:58

Sokaknak talán meglepő, de New York hemzseg a patkányoktól. A metró valóságos patkánytanya, és a sikátorok szemeteseit is szorgosan fosztogatják a rossz hírű állatok. A helyiek talán már megtanultak együtt élni a szőrös apróságokkal, egy új elgondolás ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hunter84 2012.09.18. 21:49:11

Szuper poszt, csorog is a nyálam!

Ha tudnád, hogy Magyarországon milyen szemeteket képesek hamburger / sajtburger névvel árulni, hihetetlen.

Én a Black Cab Burger-be szoktam menni a Mester utcába (Bp), az egész jó, de a képeket elnézve ezekhez képest még az is nudli.

Tudna valaki ajánlani olyan helyet Pesten, ahol igazi, amerikai típusú, kiváló alapanyagokból készült hamburgert lehet enni?

sbotond 2012.09.18. 21:53:35

@hunter84: tudom, én is itt lakom Pesten :) Egyébként a kérdésedre a választ talán a Városban blog gyűjtése adja meg, ők nagyon alaposan körüljárták ezt a kérdést: varosban.blog.hu/2010/10/15/a_legjobb_hamburger_nyomaban_a_toplista
Az én személyes kedvencem az Edinburger a Caledoniában (Mozsár utca). Mondjuk az nem amerika, hanem skót, de nagyon jól csinálják, jó alapanyagból.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.09.20. 14:19:34

@hunter84: @sbotond: hazabeszelek, de nekunk is van egy rovatunk, ami máris túllépte a Városban blog gyujteset :) burger.blog.hu/tags/bpburger
süti beállítások módosítása