Ebben a kis süteményben a csokoládé és a mandarin íze a mákkal kiegészülve nagyon finom, mégis igen könnyű egyveleget alkot, így egy kiadós ebéd után is gond nélkül ehetünk kevés lekvár és egy gerezd mandarin társaságában egy ilyen minikuglófot. A keserű csokoládé és a citrusfélék párosítása amúgy is nagy kedvencem, és általában a mákos sütik is mindig jó választásnak bizonyulnak. A recept eredetijét a TV Paprika magazin egyik számában találtam, csak ott csokoládé nélkül készítették el, de nekem az nagyon hiányzott volna belőle.
Hozzávalók
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
5 dkg cukor
2 ek mák (darálatlan)
4 mandarin reszelt héja
3 mandarin leve
10 dkg vaj
2 tojás
2dl joghurt
egy tábla étcsokoládé (70%-os vagy afeletti)
csipet só
A lisztet a sütőporral, a cukorral, a mákkal és a sóval összekeverjük, majd a mandarin levét, héját a joghurtot, a vajat és a felolvasztott csokival is eldolgozzuk. A tésztát a minikuglóf-formába öntjük (én szilikon sütőformát használok, azt nem kell előre kivajazni). 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Mandarin- vagy ennek hiányában narancslekvárral és egy gerezd mandarinnal tálaljuk.
Na mit szól hozzá?