Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.10.11. 20:09 sbotond

Wellington-bélszín: 8 óra munka - 8 perc vacsora

Macerás, hosszadalmas recept, csak úgy érdemes nekiállni, ha épp temérdek időnk van, nem sürget semmi a tálalással és hangulatunk is éppen elég nyugodt, kiegyensúlyozott ahhoz, hogy akár több órát eltöltsünk palacsintasütéssel, gombás keverék párolásával, hússütéssel, tésztanyújtással, majd az összetevők gondos elrendezésével, mélyhűtőbe pakolásával, majd sütésével. Még leírni is sok, de múlt szombaton rászántam egy fél napot, de nagyon megérte. A többszörös burokban sütött bélszín olyan omlós és zamatos lett, mint soha bármilyen egyéb formában. Többféle elkészítési módról is olvastam, de végül a Szakácsok könyvében található receptet követtem - ez a legbonyolultabb mind közül, de a Savoy Hotel szakácsának azért elhihetjük, hogy így kell csinálni.

Hozzávalók
4 ek olívaolaj
4 szelet, egyenként 150 g-os bélszín
1 fej aprított hagyma
4 kis gerezd zúzott fokhagyma
4 ág kakukkfű
1 babérlevél
250 g gomba aprítva
2 ek tejszín
4 tojás
150 g finomliszt
2 dl tej
1 ek finomra vágott snidling
olaj a palacsintasütéshez
8 szelet pármai sonka
1 kg leveles tészta
4 tojás felvert sárgája
 
Először süssük meg a palacsintát: verjük fel a tojást, keverjük el a liszttel, adjuk hozzá a tejet. Ehhez jöhet a snidling, só bors. A palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat. Ezután a bélszín mindkét oldalát hirtelen pirítsuk meg, majd a serpenyőből kivéve hagyjuk kihűlni. A fennmaradó olajon pirítsuk a hagymát és a fokhagymát a zöldfűszerek társaságában, majd adjuk hozzá a gombát, pároljuk puhára. Keverjük hozzá a tejszínt, és vegyük le a tűzről. A palacsintatésztára tegyünk két egymást fedő pármai sonkaszeletet, majd erre vigyünk fel egy adagot a gombás keverékből, végül helyezzünk rá egy szelet bélszínt. Óvatosan fogjuk össze a palacsinta széleit, és a tetején tekerjük el. 
Folpackba tekerjük, és minden ilyen csomagot egy órára a fagyasztóba teszünk (én ez idő alatt elmentem egy gyors futásra a Hármashatár-hegyre). A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A levelestésztát nyújtsuk ki, tányér segítségével vágjunk belőle nagyobb köröket.
Ezekre helyezzük el a palacsinta-pakkokat, majd csomagoljuk be, és készítsünk szabályos gombócokat belőlük, két kézzel óvatosan formázva. Ha kész, a tetejét kenjük meg tojássárgájával. Késsel sugárirányba karcoljunk vonalakat a tésztacsomagokra.
Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt sül aranybarnára. Várjunk 5 percet, miután kivettük a sütőből, majd kettévágva tálaljuk. Köret szerintem nem szükséges hozzá.

 


Szólj hozzá!

Címkék: gomba marha bélszín steak wellington


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr791443275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása