Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2012.09.30. 19:03 sbotond

Apfelstrudel Kitzbühelben

Kedvenc desszertem Ausztriában az Apfelstrudel, amit hiba lenne almásrétesnek fordítani, mert egyáltalán nem olyan, mint a mi almásrétesünk. Az igazi tiroli Apfelstrudel jó vastagon meg van töltve zamatos almával, tésztaköpenye puha és vékony, hatalmas adag, frissen felvert, igazi tejszínhabbal szolgálják fel. Akár Kitzbühelben, akár a környékbeli hegyek hüttéiben ettük, mindig nagyon finom volt, csak a Grossglockner alatti nagy, menzaszerű étteremben találkoztunk egy nem túl jól sikerült darabbal. Azért is nagyon szeretem desszertként vagy akár csak kávé mellé enni, mert kifejezetten könnyű, utána nem érzi magát úgy az ember, hogy mozdulni sem tud. Utolsó Kitzbühelben töltött esténken is ezzel búcsúztunk a szép kisvárostól és a hegyektől. 

strudel-w.jpg

Aki errefelé jár, annak mindenképp ajánlom, hogy próbálja ki! A strudel a mozikból is ismerős lehet, hiszen az Inglorious Basterds egyik emlékezetes jelenetében is ez az étel játszotta a főszerepet, amikor csak láttam, mindig kedvem támadt hozzá! Sajnos az alábbi jelenet eredeti formájában nincs fent a Youtube-on, csak ezt a nem túl viccesen megvágottat találtam, de a lényeget ez is visszaadja.


5 komment

Címkék: utazás Ausztria


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr194811936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2012.10.01. 06:59:21

"hiba lenne almásrétesnek fordítani"

Ez igaz, ezért hívjuk tiroli rétesnek :)

Az persze más kérdés, hogy amit nálunk tiroli rétes néven szervíroznak, az köszönőviszonyban sincs az ottanival... no de az ő hüttegulyásuk sem igazi gulyás, úgyhogy 1:1

Szenthomárság 2012.10.01. 08:04:39

@Fue: az a baj, hogy a hüttegulyás a jobb :)

sbotond 2012.10.03. 21:51:11

@Fue: ami igazán szomorú, hogy az itthoni éttermek nagy részében felszolgált gulyás sem igazi gulyás :(. Gyakran hallom itthon, hogy "ó az osztrákok nem tudnak főzni, bezzeg a magyar konyha", de az igazság az, hogy pl. Tirolban mind a csúcséttermek, mind a legegyszerűbb kisvendéglők is messze a magyar színvonal felett vannak, a minőségi alapanyagok használatától kezdve az elkészítés gondosságáig.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2012.10.04. 08:02:01

@sbotond: Én úgy fogalmaznék, hogy nálunk sokkal kockázatosabb egy ismeretlen helyre beülni. Lehet, hogy teljesen rendben lesz, de lehet, hogy nem. Itt is vannak jó helyek bőségesen, de ismerni kell a terepet. Náluk viszont nyugodtan beülhetsz akárhova ismeretlenül, picike a valószínűsége, hogy pórul jársz.

Viszont úgy veszem észre, hogy nálunk is sokat javult a helyzet az elmúlt 20 évben, szerintem egyértelműen a minőség irányába mozgunk.

Intizar 2012.10.30. 16:19:42

Na né, én azt hittem, a tiroli rétes kelttésztás!
süti beállítások módosítása