Február közepén Berlinben jártam, és bár magammal vittem a Feinschmecker legjobb német éttermeket felsoroló zsebkönyvét, mely jónéhány berlini címet is tartalmazott, úgy adódott, hogy sajnos egyikbe sem jutottam el, viszont az utolsó estén sikerült egy kellemes helyen vacsorázni a Mitte negyedben (a városnak ez a része tetszett a legjobban), a Tucholksy Strassén. A környék utcáin mindig jó sétálni, napközben a sok kis galéria, este a rengeteg bár és étterem miatt.
Az étlap háromfogásos menüt kínált, az elő- és a főétel esetén háromféléből lehetett választani, a desszert adott volt. A kiszolgálás kedves volt, és az ételek felszolgálása előtt kaptunk kis kenyereket vöröspestóval, de a Proseccot sajnos nem sikerült eléggé behűteni, ami kicsit elrontotta a kedvem (hogy az italok ideális hűtésének eltalálása nem megy nekik, az a főételhez felszolgált vörösbornál is kiderült sajnos). Az előételek közül a vörösmárnát választottam grillezett zöldségekkel, ez a fogás nagyon jól sikerült, a hal húsa vajpuha, omlós, és az íze is kiváló, a köret pedig jól egészítette ki mindezt.
A főfogás őzragu sült knédliszeletekkel és vörösáfonyával töltött körtével. A ragu finom, zamatos, de felejthető, viszont a köretre máig emlékszem, az aranybarnára pirított burgonyagombóc-szeletek a szafttal és a gyümölccsel finom egyveleget alkottak.
A desszertként felszolgált mousse au chocolat kissé túl világosra sikerült, és ez sajnos az ízében is tettenérhető: a csokoládé kesernyés íze sajnos háttérbe szorul egy édes-zsíros ízzel szemben, ami a jégkrémekre emlékeztetett.
Jó, a Bötzow nem egy decens étterem, hanem egy barátságos hely egy gyors vacsorához néhány pohár ital társaságában (hozzáteszem, hogy az itt kóstolt ételek színvonala még így is bőven elérte a jobbnak tartott budapesti éttermekét). Legközelebb, ha Berlinben járok, ha törik, ha szakad, felkeresem a Feinschmecker zsebkönyvében listázott helyeket, úgyhogy egyszer majd remélem folyt. köv!
Na mit szól hozzá?