Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.02.25. 22:47 sbotond

Étteremteszt: a berlini Bötzow

Február közepén Berlinben jártam, és bár magammal vittem a Feinschmecker legjobb német éttermeket felsoroló zsebkönyvét, mely jónéhány berlini címet is tartalmazott, úgy adódott, hogy sajnos egyikbe sem jutottam el, viszont az utolsó estén sikerült egy kellemes helyen vacsorázni a Mitte negyedben (a városnak ez a része tetszett a legjobban), a Tucholksy Strassén. A környék utcáin mindig jó sétálni, napközben a sok kis galéria, este a rengeteg bár és étterem miatt.

Az étlap háromfogásos menüt kínált, az elő- és a főétel esetén háromféléből lehetett választani, a desszert adott volt. A kiszolgálás kedves volt, és az ételek felszolgálása előtt kaptunk kis kenyereket vöröspestóval, de a Proseccot sajnos nem sikerült eléggé behűteni, ami kicsit elrontotta a kedvem (hogy az italok ideális hűtésének eltalálása nem megy nekik, az a főételhez felszolgált vörösbornál is kiderült sajnos). Az előételek közül a vörösmárnát választottam grillezett zöldségekkel, ez a fogás nagyon jól sikerült, a hal húsa vajpuha, omlós, és az íze is kiváló, a köret pedig jól egészítette ki mindezt.


A főfogás őzragu sült knédliszeletekkel és vörösáfonyával töltött körtével. A ragu finom, zamatos, de felejthető, viszont a köretre máig emlékszem, az aranybarnára pirított burgonyagombóc-szeletek a szafttal és a gyümölccsel finom egyveleget alkottak.


A desszertként felszolgált mousse au chocolat kissé túl világosra sikerült, és ez sajnos az ízében is tettenérhető: a csokoládé kesernyés íze sajnos háttérbe szorul egy édes-zsíros ízzel szemben, ami a jégkrémekre emlékeztetett.


Jó, a Bötzow nem egy decens étterem, hanem egy barátságos hely egy gyors vacsorához néhány pohár ital társaságában (hozzáteszem, hogy az itt kóstolt ételek színvonala még így is bőven elérte a jobbnak tartott budapesti éttermekét). Legközelebb, ha Berlinben járok, ha törik, ha szakad, felkeresem a Feinschmecker zsebkönyvében listázott helyeket, úgyhogy egyszer majd remélem folyt. köv!


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr89354519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása