Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2008.11.03. 21:51 sbotond

Étteremteszt: Donatella's kitchen

FRISSÍTÉS: az étterem azóta bezárt

Ha megkérdeznék, melyik nemzeti konyhával bánnak el tömegesen a legcsúnyábban manapság a különféle budapesti éttermekben, én az olaszra szavaznék, a rémes, szétfőtt tésztákat és fullasztó, puffadt pizzákat előállító pizzériáknak se szeri, se száma. E nyomasztó kínálat mellett csak néhány üdítő kivétel akad, s ezek egyikének bizonyult egy hétvégi ebéd alapján a Donatella's kitchen. Az éttermet vezető Donatella Zampoliról a legfontosabb tudnivaló a pesti emberek számára, hogy ő egy Michelin-csillagos séf. Márpedig ez nagyon misztikusan hangzik ma Magyarországon, nálunk ilyen csillaggal kitüntetett étterem ugyanis nincs, és még nem is lesz egy jó ideig. A hely belső kialakítása a furcsa székeket kivéve nekem tetszett, különösen az igen hosszú, csillogó hátterű pult. Az elegáns berendezést és a különleges lámpákat a robusztus agancscsillárok és a piros kockás terítők kellemesen ellensúlyozzák. A kiszolgálás kifogástalan volt. Az étlapot végigböngészve az első benyomásom az volt, hogy kicsit túl hosszú, talán jobb lenne, ha néhány tételt kihagynának, vagy cserélgetnék a kínálatot. Toszkán bablevessel kezdtem az ebédet, tetején szárított sonkaszelet, benne néhány ravioli úszkál. Mind ízesítése, mind sűrűsége ideális, kellemes fogás. Ezután hosszas gondolkodás után a borjúsültet választottam salottahagymával és burgonya gratinnal.

A pincért alaposan kikérdeztem, elmondta, hogy egybensütés után vékony szeletekre vágott húsról van szó, kíváncsi voltam, hogyan tudják itt elkészíteni. Egy ilyen egybensült hús ugyanis sok buktatót rejt magában: nagy a veszély, hogy kiszárad, vagy éppen középen ízetlen lesz. Donatelláék viszont egész jól megoldották a feladatot, a borjú kellőképp puha, zamatos, és az íze is rendben van. Ami viszont igazán kiváló volt, az a burgonya gratin, ez olyan tökéletesre sikerült, hogy minden falatnál hosszan ízlelgettem. Tervbe van véve egy mielőbbi visszatérés, mivel a rizottóra is nagyon kíváncsi vagyok, dehát egyszerre sajnos nem lehet annyifélét enni. A desszert felejthető, az étlap szerint erdei gyümölcsös brûlée, a gyümölcsöket nyakonöntötték egy vaníliás sodószerűséggel, ennyi. Ha nagyon desszertes lennék, ezután elégedetlen lettem volna, de az előző két fogás után már elégedetten távoztam. Nem tökéletes tehát a Donatella's kitchen, de mindenképpen biztató.


Szólj hozzá!

Címkék: étterem etteremteszt


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr17748303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása