Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2010.06.10. 00:25 sbotond

Kecskesajtos, spárgás quiche

 Amikor évekkel ezelőtt először ettem quiche-t, rögtön bekerült a kedvenceim közé: nagyon finom, ugyanakkor könnyű étel, és a végtelenségig variálható, mindig a szezonnak megfelelő zöldségekkel készítem - vagy éppen zöldség nélkül, simán szalonnával. Nem véletlen, hogy a blogon is már több alkalommal szerepeltek quiche-receptek. Most egy húsmentes verzió következik spárgával és kecskesajttal. Lassan vége a spárgaszezonnak, úgyhogy igyekszem minél gyakrabban belecsempészni az általam készített ételekbe, amíg lehet.

Hozzávalók
400 g leveles tészta
1 fej vöröshagyma
1 csomag spárga
20 dkg kecskesajt
2 dl tejszín
4 db tanyasi tojás
szerecsendió
só, bors
reszelt parmezán

Az apróra vágott hagymát némi olívaolajon üvegesre pirítjuk, közben a spárga egy részét gőz fölött félig megpároljuk, a többit 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A kisebb spárgadarabokat a hagymához dobjuk, majd a félig megpárolt spárgák is a serpenyőbe kerülnek egy gyors pirítás erejéig. A négy tojást felverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük. Kevés szerecsendiót reszelünk bele, sót és borsot szintén adunk hozzá. A sütőformát kivajazzuk, majd a kinyújtott levelestésztával beterítjük, szépen beleigazgatjuk. A tejszínes keveréket beleöntjük, majd a felaprított spárgadarabokat és a pirított hagymát is beletesszük. A tetejére jönnek az egész spárgák, és végül morzsoljuk bele a kecskesajtot. Szórjuk meg az egészet kevés reszelt parmezánnal, így szép színe lesz sütés közben a quiche tetejének. 200 fokos sütőben félóra alatt megsütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni, úgy könnyebb lesz felvágni és tányérra tenni.


Szólj hozzá!

Címkék: spárga kecskesajt quiche


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr992070472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása