Vigyázz, kész, főzz! III.
Mindig is arra vágytam, hogy egyszer végre muffint süssek, egy muffin ugyanis a lehetőségek korlátlan tárháza: apróra vágva, darálva bármilyen finomságot a tésztába dolgozhatunk, a késztermékbe harapó vendégek kénytelen feltétel nélkül megbízni a szakácsban. Ilyen hatalma csak az orvosnak, vagy a kolbásztöltő hentesnek van! Nekem viszont mostanáig nem volt sütőm (illetve volt, csak nem volt benne áram, de ez egy másik történet). A muffinsütés premierje alkalmából ezzel a recepttel veszek részt a VKF III-ban.
És végre eljött az én napom, működőképes sütő van a konyhában! Mivel az édes muffinnál érdekesebbnek tartom a sósat, egy sonkás-erdeigombás-sajtos muffint készítettem – életemben először. Nem is volt nehéz! Szárított erdei gombát vízben áztatunk egy órát, a sonkát és a sajtot apró kockákra vágjuk, majd egy negyedkiló liszt és ugyanennyi tej társaságában, 3 tojás, só, bors és egy zacskó sütőpor hozzáadásával eldolgozzuk.
A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk, és a tésztát a kétharmadáig beletöltjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük, és a muffinokat 20-25 perc alatt készre sütjük.
Hozzá kell tennem, hogy a képen látható muffin tönkölylisztből készült, tehát tulajdonképpen egészséges is.
Na mit szól hozzá?