Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) etteremteszt (16) étteremteszt (6) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2007.06.08. 19:44 sbotond

Étteremteszt: Café Kör

A Café Kört csakis azért próbáltam ki, mert egy brit Top 100-as lista szerint ez most a világ 88. legjobb étterme. Amúgy a hely külső és belső megjelenésében nincs semmi különös, a berendezés kisebb, egyszerű asztalokból és régi székekből áll. Az étlap is kifejezetten puritán, egy fóliába húzott, kézzel írt papírlap. Az aktuális kínálatot is lendületes kézírással tüntetik fel a falra kiakasztott, nagyméretű csomagolópapíron. A pincér érkezésünkkor problémázott egy kicsit, hogy hova ültessen minket, és végül egy ajándék italt is felajánlott, mivel nem tudott azonnal az asztalhoz vezetni, pedig végül tényleg jó helyet kaptunk. A kiszolgálás egyébként a továbbiakban is nagyon jó volt.


Kép: budapest.travel

Az ételeket megkóstolva aztán kiderült, a szerény külső csak látszat, a kis étterem mesteri fogásaival még annak ellenére is képes volt meglepetést okozni, hogy az előkelő helyezés tudatában sokat vártam a konyhától. A malacragu-leves a napi kínálat része, ragulevesnek nem nevezném, inkább csak egyszerű húsleves, átlagos, felejthető. A spárga hollandmártással viszont már igazi ínyencség, az étterem itt már megcsillant valamit világhíres tudásából. Főételt a napi ajánlatok közül választottam, kacsamellsteak vörösbodzamártással, mellé köretnek burgonyakrokett. És itt jött az igazán nagy meglepetés, ilyen jó kacsamellet ugyanis még sehol sem ettem, a hús mindenütt puha, omlós és zamatos, középen enyhén rózsaszín, egyszóval tökéletes. A mártás ízét is sikerült a lehető legpontosabban eltalálni, nem túl domináns, elegendő teret hagy a húsnak, de nem is jellegtelen lé. Desszertként kipróbáltam az étterem híres csokoládétortáját, mivel ezt sok helyen emlegették, finom volt, de azért már kóstoltam jobbat is.


Szólj hozzá!

Címkék: étterem etteremteszt


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr2294790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása