A Café Kört csakis azért próbáltam ki, mert egy brit Top 100-as lista szerint ez most a világ 88. legjobb étterme. Amúgy a hely külső és belső megjelenésében nincs semmi különös, a berendezés kisebb, egyszerű asztalokból és régi székekből áll. Az étlap is kifejezetten puritán, egy fóliába húzott, kézzel írt papírlap. Az aktuális kínálatot is lendületes kézírással tüntetik fel a falra kiakasztott, nagyméretű csomagolópapíron. A pincér érkezésünkkor problémázott egy kicsit, hogy hova ültessen minket, és végül egy ajándék italt is felajánlott, mivel nem tudott azonnal az asztalhoz vezetni, pedig végül tényleg jó helyet kaptunk. A kiszolgálás egyébként a továbbiakban is nagyon jó volt.
Kép: budapest.travel
Az ételeket megkóstolva aztán kiderült, a szerény külső csak látszat, a kis étterem mesteri fogásaival még annak ellenére is képes volt meglepetést okozni, hogy az előkelő helyezés tudatában sokat vártam a konyhától. A malacragu-leves a napi kínálat része, ragulevesnek nem nevezném, inkább csak egyszerű húsleves, átlagos, felejthető. A spárga hollandmártással viszont már igazi ínyencség, az étterem itt már megcsillant valamit világhíres tudásából. Főételt a napi ajánlatok közül választottam, kacsamellsteak vörösbodzamártással, mellé köretnek burgonyakrokett. És itt jött az igazán nagy meglepetés, ilyen jó kacsamellet ugyanis még sehol sem ettem, a hús mindenütt puha, omlós és zamatos, középen enyhén rózsaszín, egyszóval tökéletes. A mártás ízét is sikerült a lehető legpontosabban eltalálni, nem túl domináns, elegendő teret hagy a húsnak, de nem is jellegtelen lé. Desszertként kipróbáltam az étterem híres csokoládétortáját, mivel ezt sok helyen emlegették, finom volt, de azért már kóstoltam jobbat is.
Na mit szól hozzá?