Az alábbi fogás ma este félig bevásárlás közben, félig az étel elkészítésével egyidejűleg született (nagy kedvem volt főzni, és borzasztó éhes voltam, de nem volt időm recepteket keresgélni). Az ilyen receptek néha nagyon jól sikerülnek, valamivel gyakrabban pedig egy "fujj, már megint mit csináltunk" elmormolása közben a vécébe kotorjuk az egészet. Szerencsére most az előbbi változat valósult meg, a vacsora nagyon finom lett. Legelőször a kacsamellet vettem meg, aztán a Culinarisban felfigyeltem a szárnyasbabra mint lehetséges köretre, majd vettem némi kandírozott narancshéjat, két friss narancsot és egy üveg narancslekvárt a szósz elkészítéséhez. A sült kacsamellhez nagyon jól passzolt ez a gyümölcsös szósz.
Hozzávalók
- 2 kacsamell
- 5-8 dkg kandírozott narancshéj
- 4 ek narancslekvár
- 2 narancs
- 4 ek crème fraîche
- 2 ek brandy, de még jobb lett volna narancslikőr
- 2 csomag szárnyasbab
A kacsamellet megtörölgetjük, lehártyázzuk, zsíros bőrét bevagdossuk úgy, hogy a vágás a húst már ne érje. Bőrös oldalával lefelé vasserpenyőben 20 percig sütjük, közben a kisülő zsírral néha meglocsolgatjuk a hús felfelé néző részét. Ezután megfordítjuk a húsos oldalt még három percig sütjük. Közben a szószhoz a kandírozott narancshéjakat forró vajban kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lekvárt, a narancsok kifacsart levét és a gyümölcshús egy részét is, majd a brandyt vagy likőrt, óvatosan melegítjük. A szárnyasbabot forró vízben 3-4 percig roppanósra főzzük.
Na mit szól hozzá?