Húsosfazék

Konyhai kísérletek és laikus éttermi kommentek. Receptek, videók, fotók és étteremtesztek - egyenesen a Húsosfazékból.

Csatlakozz a Fazékhoz!

Húsosfazék videók





Na mit szól hozzá?

Címkék

amerika (11) anthony bourdain (3) aranyszabalyok (2) Ausztria (5) bab (3) bagel (2) bárány (6) bazsalikom (2) bélszín (6) borjú (2) borjúmáj (2) burgonya (5) cheddar (2) chili (3) csirke (4) csirkemell (2) csokoládé (5) cukkini (2) desszert (4) dió (4) disznó (2) dobogókő (2) édesburgonya (2) eper (2) erdei gomba (2) étterem (16) étteremteszt (6) etteremteszt (16) etyek (2) fald fel amerikát (3) fehérbor (3) fesztivál (2) garnéla (2) gomba (6) gordon ramsay (8) gránátalma (2) gyors vacsora (11) hal (2) hamburger (4) hátszín (3) húsvét (4) kacsa (3) kacsamell (5) kagyló (2) kakukkfű (2) karácsony (4) kecskesajt (3) kéksajt (2) kenyér (4) kolbász (3) könyvajánló (4) krumpli (5) lazac (12) lencse (2) leves (5) liba (7) libacomb (3) libamáj (3) libamell (2) lilakáposzta (3) marha (6) marhahús (5) martha stewart (3) márton nap (3) medvehagyma (4) menta (2) menü (2) mustár (2) narancs (2) nyúl (2) olasz konyha (2) olívabogyó (2) orosz (2) palacsinta (3) pancake (2) paprika (3) paradicsom (6) péksütemény (2) pezsgő (2) piac (2) pite (2) pizza (2) pörkölt (2) quiche (2) ravioli (4) reggeli (8) rizottó (4) rókagomba (3) rozmaring (2) san francisco (3) sárgarépa (2) sókéreg (2) sonka (2) spárga (9) spenót (3) steak (7) sült (2) sütőtök (3) szarvas (4) szerecsendió (3) szezámolaj (2) szűzpecsenye (2) tagliatelle (3) tejszín (4) tél (3) téli étel (3) tengeri hal (2) tészta (13) tésztagép (5) thai (2) tojás (9) toszkána (3) uborka (2) üdvözlőfalat (4) utazás (13) vacsora (3) vörösáfonya (2) wellington (3) zeller (5) zsálya (4)

2009.12.06. 20:31 sbotond

Hagymás hátszíntekercsek gombaraguval és krumplilángossal

A gomba és a jóféle marhahús nagyon finom együtt, ez már egy korábbi bejegyzésemből is kiderül, s ha ehhez még egy további nagy kedvencem, a krumplilángos is csatlakozik, akkor olyan fogásról van szó, amit mindenképp ki kellett próbálnom. Az Ínyenc magazinban találtam rá erre a receptre (már a második száma jelenik meg, egész jó receptkiadvány, egy súlyos hibája van: több esetben is leveskockát ír a hozzávalók közé), és bár láthatóan munkaigényes volt, nem tudtam kihagyni. Bár a ragum kissé túl sűrű lett, a végeredmény még így is egy emlékezetes vasárnapi ebéd lett.

Hozzávalók
15 dkg csiperke
15 dkg rókagomba
30 dkg laskagomba
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
majoranna
4 szelet hátszín
mustár
4 szelet bacon
vaj
50 dkg főtt krumpli
20 dkg liszt
1 tojás
1 ek olaj
2 dl almabor
2 ek créme fraiche
só, bors

A hússzeleteket szárazra töröljük, majd folpak közé téve óvatosan megütögetjük (direkt nem írtam klopfolást, ne verjük szét, elvégre nem rántotthúst készítünk), majd megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, és ráteszünk egy-egy szelet bacont. A vöröshagymát hasábokra vágjuk, vajon megpirítjuk, majd ezt is a hússzeletekre pakoljuk. Óvatosan feltekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük.

A főtt krumplit összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és az olajat és egy nagyobb csipet sót. Kézzel összedolgozzuk, majd hengert formázunk belőle és korongokat szeletelünk belőle. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a korongokat 2-3 percig sütjük oldalanként.

Forró vajon a hústekercseket is hirtelen megsütjük, majd vizet öntünk alá, és alacsony lángon pároljuk. A serpenyőből kivéve alufóliába tesszük, és meleg helyen pár percig pihentetjük. A gombát vajon pár percig pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát, tovább sütjük, végül hozzákeverjük a créme fraiche-t és pár csipet majorannát. A hústekercseket felszeleteljük és a gombás ragura pakolva tálaljuk, egy krumplilángost teszünk mellé.


1 komment

Címkék: krumpli gomba mustár hátszín


A bejegyzés trackback címe:

https://husosfazek.blog.hu/api/trackback/id/tr411578827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attism · http://www.cooljatek.hu 2009.12.07. 02:12:15

Ezt is érdemes megnézni: <a href="http://recept.try.hu">recept.try.hu</a> - Melinda receptes oldala
süti beállítások módosítása