A lassú sütés a legfinomabb ízeket hozza elő az olyan zamatos húsokból, mint a báránylapocka. Igazából a belvárosi pulled pork szendvics után kaptam kedvet egy otthon, lassú tűzön készített sülthöz, s bár tulajdonképpen így a legtöbb húsfajta igen finom lesz, én most báránnyal kísérleteztem. Erős, karakteres ízű fűszerekkel bemasszírozva a bárány jellegzetes íze szerintem kifejezetten finom, és különösen alkalmas a lassú sütésre.
Ne riasszon el senkit a hosszú elkészítési idő, nekünk nem lesz sok munkánk ezzel az étellel, csak a sütésre kell kellő időt hagyni, de a rövid előkészítés után már nyugodtan mással is elfoglalhatjuk magunkat. A hosszú ideig tartó, alacsony hőmérsékleten sütésnek köszönhetően a hús olyan puha és omlós lesz, hogy szinte magától lejön a csontról.
Az így elkészült sültet a csontról leszedve krumplival, de akár egy szendvicsbe pakolva is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók
1 báránylapocka
1 tk római kömény
1 tk koriandermag
fél rúd fahéj
1 tk egész bors
1 csipet Cayenne-bors
2 fokhagymagerezd apróra vágva
friss rozmaringlevél apróra vágva
2 tk só
2 ek dióolaj
A lassan sült bárány elkészítését az alábbi videón mutatom be:
A recept forrása aktuális kedvenc szakácskönyvem, a River Cottage minden napra.
Na mit szól hozzá?